(HΠΕΙΡΟΣ)Ιωάννινα:Πνευματικό Κέντρο: Λύση στο ζήτημα της μισθοδοσίας με ομοφωνία του ΔΣ και συναίνεση των εργαζομένων




Δόθηκε σήμερα η λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει το τελευταίο διάστημα με τη μισθοδοσία του προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μετά την επιστροφή αθεώρητων των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής από την Υπηρεσία Επιτρόπου Ν. Ιωαννίνων του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 
Λύση που έρχεται ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης κι εξασφαλίζει την συναίνεση των εργαζομένων, οι οποίοι δεσμεύθηκαν ότι θα σταματήσουν την αποχή από τα καθήκοντα τους, που είχε δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου. 
Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος, σημειώνοντας ότι «δόθηκε η καλύτερη λύση που εξασφαλίζει τόσο τους εργαζόμενους, όσο και την εύρυθμη λειτουργία σημαντικών δομών που παρέχουν καλλιτεχνική παιδεία στα παιδιά και στους εφήβους, αλλά και στους ενήλικες του Δήμου μας».
 Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν ο αρμόδιος Επίτροπος που ασκεί τον έλεγχο των ενταλμάτων πληρωμής, δεν ενέκρινε το σχετικό ένταλμα του Πνευματικού Κέντρου με το οποίο εμπρόθεσμα θα καταβάλλονταν οι αποδοχές στους συμβασιούχους εργαζόμενους. Κι αυτό γιατί η πολιτείας διατηρεί αδιαβάθμητα τα πτυχία μιας μεγάλης κατηγορίες καλλιτεχνικού προσωπικού, ενώ έχει τεθεί σε ισχύ το Ενιαίο Μισθολόγιο.
Το ένταλμα επιστράφηκε συνοδευόμενο από αιτιολογική έκθεση η οποία ζητούσε να προχωρήσει η διοίκηση της επιχείρησης σε κατάταξη του προσωπικού και με βάση αυτή την κατάταξη να συνταχθεί ο πίνακας μισθοδοσίας.
Έτσι στη σημερινή συνεδρίαση του το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, μετά από εισήγηση του νομικού συμβούλου της επιχείρησης και πρόταση του δικηγόρου εκπροσώπου των εργαζομένων, κατέληξε ομόφωνα στην απόφαση κατάταξης των πτυχίων. Όπως επισημάνθηκε ήταν ο μόνος  τρόπος για να ενταχθούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Ενιαίο Μισθολόγιο και να εγκριθεί το ένταλμα πληρωμής από  την αρμόδια ελεγκτική αρχή. 
Εκπρόσωποι των εργαζομένων που παρέστησαν στη συνεδρίαση, συμφώνησαν να επιστρέψουν στην εργασία τους.
Η κατάταξη που αποφασίστηκε έχει ως εξής:
-Οι εργαζόμενοι στο Εικαστικό Εργαστήριο που διαθέτουν πτυχία σχολής Καλών Τεχνών κατατάσσονται στην κατηγορία Π.Ε. 
-Οι εργαζόμενοι σε τμήματα του Πνευματικού Κέντρου που έχουν πτυχίο ή δίπλωμα σχολής αναγνωρισμένης από το κράτος κατατάσσονται στην κατηγορία Τ.Ε. 
-Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι  με απολυτήριο Λυκείου κατατάσσονται στην κατηγορία Δ.Ε.
Οι πίνακες μισθοδοσίας θα συνταχθούν με βάση αυτή την κατάταξη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]