Πορτοκάλι: ποιο είναι πιο ωφέλιμο, ο χυμός ή το φρούτο;

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Journal of Agricultural and Food Chemistry" έρχεται να ανατρέψει την άποψη που επικρατεί ότι η κατανάλωση του πορτοκαλιού είναι πιο ωφέλιμη για τον οργανισμό από ότι ο χυμός του φρούτου. Σύμφωνα με του επιστήμονες που διεξήγαγαν τη νέα έρευνα, αυτό δεν ισχύει.

Αυτό που ανακάλυψαν οι επιστήμονες ανακάλυψαν είναι ότι ορισμένες θρεπτικές ουσίες στο χυμό των πορτοκαλιών μπορεί ενδεχομένως να απορροφώνται ευκολότερα από τον οργανισμό σε σχέση με την κατανάλωση ολόκληρου του φρούτου.

Οι Ralf Schweiggert και Julian Aschoff σημειώνουν ότι τα πορτοκάλια περιέχουν θρεπτικές ουσίες, όπως καροτενοειδή και φλαβονοειδή που μπορούν δυνητικά να βοήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων ειδών καρκίνου και καρδιαγγειακής νόσου. Ωστόσο, πολλοί προτιμούν να πίνουν ένα ποτήρι χυμού παρά να φάνε ολόκληρο το φρούτο.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αν και η παραγωγή παστεριωμένου χυμού πορτοκαλιού μείωσε ελαφρώς τα επίπεδα των καροτενοειδών και της βιταμίνης C, βελτίωσε όμως, ταυτόχρονα,  σημαντικά τη βιοπροσπελασιμότητα των καροτενοειδών και της βιταμίνης C.

Συμπερασματικά, αντίθετα με ό,τι πιστεύεται αν και ο χυμός πορτοκαλιού περιέχει σημαντικά μειωμένα επίπεδα φλαβονοειδών, αυτά που απομένουν είναι πολύ περισσότερα βιοπροσπελάσιμα σε σχέση με αυτά που βρίσκονται στα κομμάτια του πορτοκαλιού.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]