Επιτροπή Κατοίκων Κενάν Μεσαρέ-Βογιάνου:Σύντομα ο ποδηλατόδρομος αστικών μετακινήσεων στα Γιάννενα

ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ 
ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τεράστια θα είναι τα οφέλη για τα Γιάννενα και τον Πολιτισμό τους από το δίκτυο ποδηλατοδρόμων που σύντομα θα ενώνει το Παραλίμνιο μέτωπο ποδηλατοδρόμων με αυτόν στο Γιαννιώτικο Σαλόνι μέσω των οδών Βογιάνου-Μεσαρέ (επί τμήματος της ασφάλτου) και Βελισσαρίου (ή παραπλήσιας). Έτσι οι κάτοικοι των πυκνοκατοικημένων περιοχών Παπανδρέου, Κάστρου, Γαριβάλδη, Μακαρίου, Βογιάνου, τμημάτων Ανατολής-Κατσικά, Κιάφας θα μπορέσουν να εντάξουν το ποδήλατο στις καθημερινές τους αστικές μετακινήσεις αφού θα μπορούν να προσεγγίζουν με το ποδήλατό τους το κέντρο ( Δωδώνης και Βελισσαρίου) συνεισφέροντας, εκτός των άλλων, τα μέγιστα στη ζωτικής σημασίας κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης. 
Η δαπάνη θα είναι μηδαμινή (χρώματα, σήματα, πλαστικοί πάσσαλοι). 
Στο ομόφωνο αυτό συμπέρασμα κατέληξε η άκρως παραγωγική σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου κ. Θ.Μπέγκα και του Αντιδημάρχου κ. Ι.Λιόντου με την υπογράφουσα το παρόν Δ.Τ. 3μελή αντιπροσωπεία της Επιτροπής μας την Παρασκευή 16/1/15, παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών.  Στην εκτεταμένη σύσκεψη επικράτησε πνεύμα αλληλοσυμπλήρωσης προτάσεων ενώ αντιμετωπίστηκαν με ομοφωνία και τα εξής μεγάλα προβλήματα της περιοχής, η λύση των οποίων θα απορροφήσει μηδαμινά επίσης κονδύλια:
1. Στην αμέσως επόμενη (πλην απροόπτου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προωθηθεί η τυπική έγκριση για την καθιέρωση της λωρίδας στάθμευσης ΙΧ στα τμήματα της Κ.Μεσαρέ που σήμερα υπάρχουν 3 λωρίδες κυκλοφορίας.
2. Διαμόρφωση στοιχειωδών κυκλικών κόμβων στα σημεία-κλειδιά, με διαβάσεις πεζών και άρση των ατσαλόμπαρων.
3. Θα γίνει κάθε προσπάθεια για την άμεση κατασκευή των δυο πολύ μικρών τμημάτων των καθέτων στην Κ.Μεσαρέ που θα εξυπηρετούν πολλές εκατοντάδες μαθητές: Αυτής που θα έπρεπε να ενώνει το 27ο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο με τη διάβαση της Βεργίνας και αυτής που όφειλε να ενώνει το 6ο, το 7ο, το 8ο  Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο με τις διαβάσεις που θα διαμορφωθούν στον κυκλικό κόμβο της οδού Βαζαλούκα Επίσης θα αποκατασταθούν κάποια ελάχιστα τμήματα οδών για την εξυπηρέτηση του Πολυκλαδικού και του Παιδικού Σταθμού Κιάφας. Οι υπόλοιπες κάθετες κ.λπ. μη κατασκευασμένα τμήματα οδών θα προϋπολογιστούν στην επόμενη διαχειριστική περίοδο.
4. Θα αποκατασταθούν οι πολλές μη εφαρμοσθείσες προβλέψεις του Σχεδίου Πόλης και των μελετών κατασκευής των οδών: Άμεσα όσες δεν απαιτούν σοβαρά κονδύλια, όπως  πεζόδρομοι, πεζοδρόμια και χώροι πρασίνου όπου υπάρχουν τοιχία ιδιοκτησιών, του χρόνου αυτές που θέλουν κάποια χρήματα.
5. Κατεπείγουσα βελτίωση-συμπλήρωση των εκκρεμών τεχνικών  έργων στην περιοχή Βογιάνου-Γεννηματά-Λασπότοπος όπου έχουν γίνει ρουτίνα οι καταστροφικές πλημμύρες κάθε φορά που βρέχει (Κυβέλης, Μυράτ).
6. Αποκατάσταση της συνέχειας πλειάδας οδών που αν και θεωρούνται διανοιγμένες, τεχνηέντως παρεμβάλλονται εμπόδια και, για ελάχιστα μέτρα, ακυρώνεται η λειτουργία τους: Γεννηματά προς Λασπότοπο-Λίμνη, Μεσαρέ και Αναγνωστοπούλου προς Βελισσαρίου- Νηπιαγωγείο κ.λπ.  
7. Θα υπάρχει διαρκής εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Δήμου και Επιτροπής μας για τη συμμόρφωση και λειτουργία των έργων σύμφωνα με το ΓΠΣ, τις νόμιμες τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας και τις υπάρχουσες ή προκύπτουσες διαπιστώσεις και υποδείξεις των Ανώτατων Αρχών του Κράτους (ΕΥΕΠ, ΣτΠ, Εισαγγελία κ.λπ.). 
8. Εξαφανίστηκε κάθε παρεξήγηση σχετικά με το αν η ΕΕ επιτρέπει τέτοιου είδους «παρεμβάσεις» στα συγχρηματοδοτούμενα 2 έργα.  Όχι μόνο τις επιτρέπει αλλά και τις επιβάλλει.

Για την Επιτροπή Κατοίκων Κενάν Μεσαρέ-Βογιάνου,
 Θ.Μεσσήνης Ιατρός Χειρουργός, Χ.Τασούλας Καθηγητής Μουσικής, Ε.Λιβιτσάνος Μηχανολόγος. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]