ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τις εντυπώσεις των ανθρώπων του πολιτισμού κέρδισαν οι Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου κατά την παρουσίαση τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου κέρδισαν τις εντυπώσεις ανθρώπων που ασχολούνται με τον πολιτισμό και έσπευσαν όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και κάθε γωνιά της Ελλάδας προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, ενώ ένας εκ των ομιλητών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου. Ο κ. Γιάννης Ζηρίνης, Μηχανολόγος - Μηχανικός, εμπειρογνώμων σε θέματα Ανάπτη Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας, ο κ. Στράτος Ιωάννου μεταξύ άλλων ανέλυσε τη σημαντικότητα της πολιτιστικής διαδρομής των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου για την περιοχή, ενώ δεν παρέλειψε στην αρχή της ομιλίας του να αναφερθεί στην Ήπειρο και τις ιδιαίτερες ομορφιές της ως έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό και στις τέσσερις εποχές του χρόνου. Ο κ. Ιωάννου σημείωσε «πως οι δρόμοι των αρχαίων θεάτρων αποτελούν ένα αναπτυξιακό σχέδιο, πρότυπο σε ευρωπαϊκή κλίμακα, καινοτόμο, ολιστικό και πρωτότυπο, το οποίο απευθύνεται στην ελληνική αλλά κυρίως στη διεθνή ανοιχτή αγορά που είναι η δεξαμενή που θα δώσει στην Ήπειρο την αναπτυξιακή προοπτική που της αξίζει». Μετά το τέλος της παρουσίασης απαντήθηκαν ερωτήσεις που έθεσε το κοινό, ενώ ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο οποίος παρακολούθησε την εκδήλωση ως επίσημος προσκεκλημένος του Διαζώματος και του κ.Μπένου χαρακτήρισε την παρουσίαση πολύ σημαντική και ειδικότερα την παρέμβαση του κ.Ιωάννου, ως ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη. Ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος ανακοίνωσε μάλιστα ότι από το καλοκαίρι το πρώτο τουριστικό γραφείο θα «περπατήσει» στην Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων και μάλιστα τμήμα των εσόδων θα διατεθεί για το Αρχαίο Θέατρο της Κασώπης.
υξης και Ευρωπαϊκών πόρων, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Πολιτιστικές διαδρομές: η δύναμη των συνεργειών όταν γίνεται πράξη», ενώ αμέσως μετά η κ. Μπέττυ Χατζηνικολάου, Νομικός, εμπειρογνώμων σε θέματα Τουρισμού αναφέρθηκε στην πολιτιστική διαδρομή αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, ως ένα ολοκληρωμένο εγχείρημα σύνδεσης του πολιτισμού με τον τουρισμό.Οπως μετέδωσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]