(ΗΠΕΙΡΟΣ)Επίσκεψη και επίδοση επιστολής του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΟΥ στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Συνάντηση είχε το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι, κος Δημήτρης Πάνου με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κο Γιάννη Μήτση.
Αφορμή για την επίσκεψη αυτή ήταν η απάντηση στην επιστολή που είχε στείλει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου σε όλα τα κόμματα και προσωπικά στους υποψήφιους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων, ζητώντας τις θέσεις και τις δεσμεύσεις τους για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής. Να σημειωθεί ότι ο κος Πάνου είναι ο πρώτος και μοναδικός μέχρι στιγμής υποψήφιος βουλευτής που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου.


Στην επιστολή του ο κος Πάνου αναφέρει ότι, σχετικά με το πρόβλημα της ανεργίας, ο μόνος σοβαρός παράγοντας που μπορεί να θεραπεύσει το τεράστιο αυτό πρόβλημα, είναι η επιχειρηματικότητα. Κατά συνέπεια η παροχή χρημάτων από τα κονδύλια της ΕΕ για την καταπολέμηση της ανεργίας θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τις επιχειρήσεις κι όχι προς δράσεις του δημόσιου τομέα. «Για παράδειγμα, τα περίφημα 5/μηνα των Δήμων και των Φορέων τους, αυτό που δημιούργησαν ήταν μια στρατιά ανέργων συμπολιτών μας που για πέντε μήνες χαμηλόμισθης εργασίας έχαναν τα προνόμια του χρόνου ανεργίας τους κι επιπλέον δεν είχαν καμία ελπίδα να συνεχίσουν στην θέση αυτή και μετά το πεντάμηνο».
Συνεχίζοντας στα θέματα του αερολιμένα Ιωαννίνων, των οδικών δικτύων και του σιδηροδρόμου, ο κος Πάνου αναφέρει στη επιστολή του πως η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων θα πρέπει να ενταθεί, τόσο σε επιβατικά δρομολόγια όσο και σε εμπορικά. Για το λόγο αυτό, η διεθνής αεροπορική εξυπηρέτησή του Νομού θα πρέπει να είναι η απόλυτα άμεση προτεραιότητα διεκδίκησης όλων των βουλευτών του Νομού μας που θα εκλεγούν στις επικείμενες εκλογές. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να ενταθεί η πίεση των τοπικών παραγόντων προς κάθε Υπουργείο και κάθε αρμόδιο φορέα ώστε να κατατεθεί, το συντομότερο δυνατό, ένα ολοκληρωμένο, τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μεγάλων οδικών αξόνων ώστε να γνωρίζουμε την προοπτική υλοποίησής τους.
Αναφορικά με τον σιδηρόδρομο και την επέκτασή του μέχρι την Ήπειρο κι από εδώ σε διακρατικά δίκτυα, ο κος Πάνου δήλωσε ότι συντάσσεται με την άποψη αυτή καθώς ο σιδηρόδρομος έχει καθιερωθεί πια ως το οικονομικότερο και ορθολογικότερο μέσο μετακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων. Η σιδηροδρομική σύνδεση είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων του Νομού μας καθώς εξασφαλίζεται η εύκολη και απρόσκοπτη μετακίνηση τόσο των ανθρώπων, για λόγους επαγγελματικούς ή αναψυχής, όσο και των εμπορευμάτων, τα οποία με πολύ χαμηλότερα κόμιστρα θα μπορούν να φτάνουν στις αγορές της χώρας μας αλλά και στις πύλες εξόδου προς άλλες αγορές.
Τέλος, ο κος Πάνου έθεσε και το θέμα του φυσικού αερίου, το οποίο θα πρέπει να φτάσει στην Ήπειρο και στον Νομό Ιωαννίνων, καθώς οι ενεργειακές δαπάνες αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό του κόστους των προϊόντων και των υπηρεσιών. Στο θέμα αυτό, ο Νομός μας υστερεί σημαντικά, χάνοντας έτσι ένα σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ανταγωνιστριών περιοχών.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ευχαρίστησε τον κο Πάνου για την επίσκεψή του καθώς και για την επιστολή και τις απόψεις του και προέτρεψε και τους άλλους υποψήφιους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων να κάνουν το ίδιο, καθώς, όπως δήλωσε, «χρειαζόμαστε τις απόψεις όλων, προκειμένου να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον από την επόμενη μέρα των εκλογών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]