(ΗΠΕΙΡΟΣ)Πρέβεζα: Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ στο 4ο Γυμνάσιο.
Δεν πέρασε πολύς καιρός όταν το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας δέχτηκε βανδαλισμούς, ανοίγοντας τους πυροσβεστικούς κρουνούς πλημμυρίζοντας το σχολείο. Οι ζημιές τότε (12-12-2014) δεν ήταν μεγάλες και δεν χρειάστηκε να χαθούν διδακτικές ώρες.Δεν συνέβη το ίδιο και σήμερα Πέμπτη (15-01-2015) όταν καθηγητές και μαθητές έμειναν έκπληκτοι αντικρίζοντας το σχολείο τους στο «μαύρο του το χάλι».
Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι εισήλθαν μέσα στην νύχτα, σπάζοντας τζάμια παραθύρων και ανοίγοντας όλους τους πυροσβεστικούς κρουνούς με αποτέλεσμα το πρωί ανοίγοντας το σχολείο να είναι πλημμυρισμένο.
Οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν μεγαλύτερες από την προηγούμενη φορά και ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί το σημερινό μάθημα. Ο χώρος εκκενώθηκε από τους μαθητές ενώ νωρίτερα και πριν φύγουν από το σχολείο χρειάστηκε να τους συγκεντρώσουν και να τους μιλήσουν οι καθηγητές για το συγκεκριμένο γεγονός, με την ελπίδα να τους ευαισθητοποιήσουν αλλά και να τους συνετίσουν σε τέτοιου είδους ενέργειες.
Δυστυχώς κανείς δεν γνωρίζει αν σε αυτές τις ενέργειες προβαίνουν μόνο εξωσχολικοί ή αν είναι μία συνεργία μαθητών και εξωσχολικών.
Το ερώτημα είναι ότι βλέποντας τόσους συχνούς βανδαλισμούς στα σχολεία τον τελευταίο καιρό, μήπως τελικά τα σχολεία θα έπρεπε να φυλάσσονται με κάποιο τρόπο και τις βραδινές ώρες?
NikopolisTV
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.