Παγώνει η πώληση του 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

Από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ξεκινάει το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την αποδόμηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Το 30% του «Ελ. Βενιζέλος» το οποίο είχε μεταβιβαστεί στο ΤΑΪΠΕΔ, το 2011, στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων, επιστρέφει πίσω στο Δημόσιο.

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν το Υπουργείο Οικονομικών να ξεκινάει τις διαδικασίες ανάκτησης του ποσοστού, με στόχο να επιστρέψει στην προ του 2011 κατάσταση, όταν το κράτος διατηρούσε το 55% της παραχωρησιούχου εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών».

Επιπλέον, το Δημόσιο έχει μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και το δικαίωμα επέκτασης της υφιστάμενης παραχώρησης κατά 20 επιπλέον έτη (μέχρι το 2046), προνόμιο που επίσης εκτιμάται ότι θα ανακληθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί μνημονιακή δέσμευση ότι οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο μεταβιβάζεται στο ΤΑΪΠΕΔ, δεν μπορεί να επιστραφεί πίσω στο Δημόσιο.

Από την ίδρυση του Ταμείου μέχρι σήμερα υπήρξαν μόνο δύο περιπτώσεις ανάκτησης ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Η πρώτη ήταν το ποσοστό του κράτους στην ΕΥΔΑΠ, που επεστράφη στο Δημόσιο έπειτα από την ακύρωση της σχετικής απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η δεύτερη αφορούσε επιλεγμένα ακίνητα του Παράκτιου Μετώπου της Αττικής.
dealnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]