ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Συνέντευξη Παπαδημούλη στον ΣΚΑΙ 100.3 (Β.Λυριτζής-Δ.Οικονόμου)‏‎

Στον ΣΚΑΙ: Πρόγραμμα «made in Greece», στη θέση του «έτοιμου» Μνημονίου


Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ (Β.Λυριτζής-Δ.Οικονόμου), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η πρόταση της κυβέρνησης για το νέο ΠτΔ θα κατατεθεί στην ώρα της, αρμοδίως. Μέχρι τότε, υπάρχει η παραπομπή στη χθεσινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Όπως επανειλημμένα έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλ.Τσίπρας, η πρότασή μας έχει στόχο να συμβολίζει αλλά και να ενισχύει την αναγκαία συναίνεση. Επίσης, όπως είναι ήδη γνωστό, μετά από συνεννόηση και συζήτηση με τον πρωθυπουργό, συνεχίζω να βοηθώ και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα μου από τη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό το κριτήριο δεν μετέχω άλλωστε και στο κυβερνητικό σχήμα.

Πρόγραμμα «made in Greece», στη θέση του «έτοιμου» Μνημονίου
Εμείς θα καταθέσουμε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που δεν θα δημιουργεί νέα ελλείμματα αλλά θα στοχεύει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στη μείωση της ανεργίας, σεβόμενοι απολύτως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε. Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι ούτε η Τρόικα ούτε το Μνημόνιο είναι κοινοτικά κεκτημένα. Αντιθέτως, είναι εκτός ευρωπαϊκού δικαίου. Θα διεκδικήσουμε τροποποίηση των όρων της δανειακής σύμβασης με αιχμές τη δραστική ελάφρυνση του χρέους και την αναπροσαρμογή προς τα κάτω των εξωπραγματικών δεσμεύσεων για πρωτογενές πλεόνασμα που είχε συνυπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση. Στόχος είναι να υπάρξει μια «ανάσα» που θα επιτρέψει τη στροφή από τη μονομερή λιτότητα στην ανάπτυξη. Το δικό μας πρόγραμμα θα είναι ένα πρόγραμμα «made in Greece», στη θέση του «έτοιμου» Μνημονίου, το οποίο, ασφαλώς, θα το συζητήσουμε με τους εταίρους μας.

Οι καταστροφολόγοι διαψεύστηκαν
Είναι φανερό ότι οι καταστροφολόγοι διαψεύστηκαν. Δεν περίμεναν ούτε το μήνυμα Ομπάμα στον Τσίπρα, ούτε το ενθουσιώδες συγχαρητήριο τηλεγράφημα του δημάρχου της Ν.Υόρκης, ούτε τον Μοσκοβισί να απαντά σε ερώτησή μου και να δηλώνει ότι αναζητούν σχήμα που θα αντικαταστήσει την Τρόικα. Το λογικό σε μια δημοκρατική χώρα είναι να συζητούν οι πολιτικοί με τους πολιτικούς, οι τεχνοκράτες με τους τεχνοκράτες, κι όχι κάποιοι μεσαίοι υπάλληλοι να δίνουν εντολή και έγκριση για την παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων!

Όσοι επενδύουν στο σενάριο της σύντομης αριστερής παρένθεσης, θα πέσουν έξω
Ο κόσμος δεν περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ λαγούς με πετραχήλια, έχει όμως ελπίδα. Το στοίχημα για εμάς είναι να μετατρέψουμε αυτή την ελπίδα σε σχέδιο. Κι επειδή, ήδη κάποιοι άρχισαν την αντιπολίτευση, ας γνωρίζουν ότι όσοι επενδύουν στο σενάριο της σύντομης αριστερής παρένθεσης, θα πέσουν έξω. Αν θέλουν το καλό της παράταξής τους, ας επωφεληθούν από το γεγονός ότι οι Έλληνες ψήφισαν ένα 40αρη για πρωθυπουργό που δεν προέρχεται από κανένα «τζάκι» και να κοιτάξουν τι θα κάνουν με τα του οίκου τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]