ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Προεκλογικό «δωράκι» στους …. αυθαίρετους

Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης

Προεκλογικό δώρο παράτασης στη διαδικασία νομιμοποίησης δίνει η απερχόμενη κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, ενάμιση μήνα πριν εκπνεύσει η προηγούμενη προθεσμία κι ενώ οι πρόωρες εκλογές φαίνεται να αλλάζουν τα δεδομένα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για ανατροπή του νόμου.

Η νέα παράταση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς, λίγη ώρα πριν ο πρωθυπουργός πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, έχει ισχύ ενός έτους λήγει πλέον στις 8 Φεβρουαρίου 2016. Μάλιστα, με τροπολογία που πέρασε την τελευταία στιγμή, προβλέπεται πλέον ότι οι παρατάσεις στη διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων μπορούν να δοθούν με μια απλή υπουργική απόφαση.

Κατά τη νέα προθεσμία, θα ισχύουν οι ίδιες δυνατότητες αποπληρωμής και ιδίως οι 60 μηνιαίες δόσεις που προβλέπονται και για όσους υποβάλλουν δήλωση σήμερα.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετά απο δυο χρόνια από την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου, δηλαδή το αργότερο έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2018.

Η απόφαση αφορά όλες τις μεσαίες και μεγάλες αυθαιρεσίες που αυξάνουν τον όγκο και την επιφάνεια του κτίσματος ενώ για τις μικρές παραβάσεις, δεν υφίσταται ούτως ή άλλως προθεσμία υπαγωγής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων των δηλώσεων έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Κατά τους πρώτους 15 μήνες εφαρμογής παρατηρούνταν ότι οι δηλώσεις ανέρχονταν σε περίπου 300 έως 400 την ημέρα, με σημαντική αύξηση (άνω των χιλίων ημερησίως) κοντά στην ημερομηνία λήξης των προθεσμιών. Μετά τη δημοσίευση στα ΜΜΕ των πληροφοριών για λήψη απόφασης του ΣτΕ περί συνταγματικότητας των ρυθμίσεων του νόμου 4178 (επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη), η αύξηση του ρυθμού των δηλώσεων υπαγωγής προσεγγίζει το 50%, φθάνοντας περίπου τις 500 έως 600 δηλώσεις την ημέρα.
rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]