ΙΩΑΝΝΙΝΑ:"Μύρισε" ...Χριστούγεννα! Αναψε το δέντρο στην κεντρική πλατεία !(βίντεο)



Σε μία κατάμεστη πλατεία απόψε μετά τις 20.00 , ο Δήμος Ιωαννιτών άναψε μαζί με τους Γιαννιώτες όλων των ηλικιών το χριστουγεννιάτικο δέντρο και έτσι ξεκίνησε και επίσημα η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων !



Ενα δέντρο εντελώς διαφορετικό αυτό που κοσμεί φέτος την πλατεία Πύρρου
,ξαφνιάζει ευχάριστα όσους το αντικρύζουν, καθώς πρόκειται για μια εναλλακτική εικαστική πρόταση που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Luminous – Ioannina Light Festival από τον εικαστικό Γιώργο  Κεβρεκίδη.

Πρόκειται για μία  μια ξεχωριστή μίνιμαλ εικαστική πρόταση ,ένα μεγάλο μεταλλικό τρίγωνο όπως τα τρίγωνα με τα οποία θα ψάλλουν  σε λίγες μέρες τα κάλαντα τα παιδιά στις γειτονιές!

Πηγη  έμπνευσης για την κατασκευή του  σύμφωνα με τον δημιουργό ,αποτέλεσε  η βασική γεωμετρική μορφολογία ενός τυπικού χριστουγεννιάτικου δέντρου που σχηματίζει ισοσκελές τρίγωνο καθώς και άλλα παραπλήσια τριγωνικά σχήματα που συνδέονται συνειρμικά με τα Χριστούγεννα, όπως τα παραδοσιακά μεταλλικά τρίγωνα για τα κάλαντα. 
Τη γιορτή  "έντυσε" μουσικά η Φιλαρμονική ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου ενώ η συντεχνία των αρτοποιών Ιωαννίνων γλύκανε  μικρούς και μεγάλους με υπέροχα παραδοσιακά γλυκά!
Το σύνθημα δόθηκε ,το δέντρο άναψε ..καλά Χριστούγεννα σε όλους !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]