ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Ο Καμμένος στέλνει το όνομα του δράστη στον υπουργό να το ανακοινώσει – Και άλλη απόπειρα!


Πρώην πολιτικός παράγοντας και αρθρογράφος του διαδικτύου με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων», είναι το πρόσωπο που επιχείρησε να χρηματίσει τον βουλευτή Π. Χαϊκάλη, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου για το θέμα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι θα στείλει το υλικό και το όνομα στον υπουργό Δικαιοσύνης και στον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να το δημοσιοποιήσουν οι ίδιοι «και μόνο εάν η κυβέρνηση δεν δώσει στη δημοσιότητα το υλικό, θα το δημοσιοποιήσω εγώ, πριν την 3η ψηφοφορία», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Καμμένος επίσης αναφέρθηκε σε ντοκουμέντα και για άλλες προσπάθειες χρηματισμού.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος, παρουσία του βουλευτή κ. ΧαΙκάλη, δεν αποκάλυψε το ονοματεπώνυμο του δράστη. Είπε όμως, ότι το συγκεκριμένο άτομο το γνώρισε όσο ήταν βουλευτής της ΝΔ στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά και παρουσιαζόταν ως στέλεχος της Deutsche Bank και έχει δώσει ένορκη κατάθεση για την υπόθεση των CDS. Το πρόσωπο αυτό,«αυτοδιαφημιζόταν ότι ήταν σύμβουλος και της προηγουμένης κυβέρνησης» και ότι του τον είχε υποδείξει ο Δ. Σταμάτης για να καταθέσει για την υπόθεση των cds.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, όταν έφυγε από τη ΝΔ το ίδιο πρόσωπο του είπε ότι θα τον ακολουθήσει και έγραφε στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων» αντιμνημονιακά άρθρα. Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, ο μεσάζοντας εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ μέχρι την εποχή που προσελήφθη σε τράπεζα, ωστόσο από εκεί απολύθηκε τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με όσα είπε, δισκέτα με το υλικό της καταγραφής της συνάντησης δόθηκε στην Εισαγγελία και μπήκε στη δικογραφία, ενώ αντίγραφο των δύο συνομιλιών κατατέθηκαν και σε συμβολαιογράφο στο εξωτερικό. Παράλληλα, ο βουλευτής έδωσε το υλικό και στον γνωστό ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο για λόγους ασφαλείας.
«Σ' αυτό το βίντεο έχουν ειπωθεί κι άλλα πράγματα που αποδεικνύουν κι άλλες προσπάθειες χρηματισμού» τόνισε ο κ. Καμμένος, αναφέροντας επίσης πως ο εισαγγελέας Ντογιάκος προέτρεψε τον Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συναντήσεις.
Ο κ. Καμμένος τόνισε, αναφερόμενος στο οπτικοακουστικό υλικό, ότι «υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία μέσα σ' αυτό το διάλογο όπου ο μεσάζων αναφέρει ότι μπορεί να δώσει τις 700.000 ευρώ άμεσα». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε πως «ο μεσάζοντας δεν συνελήφθη επ' αυτοφώρω επειδή δεν ήρθε στην τρίτη συνάντηση με τον κ. Χαϊκάλη».
Σχετικά με τη δημοσιοποίηση του ονόματος του προσώπου ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι εάν δοθεί το υλικό στη δημοσιότητα θα αποτελεί παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα στείλει το υλικό και το όνομα στον υπουργό Δικαιοσύνης και στον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να το δημοσιοποιήσουν οι ίδιοι. «Εάν η κυβέρνηση δεν δώσει στη δημοσιότητα το υλικό, θα το δημοσιοποιήσω εγώ, πριν την 3η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» προειδοποίησε. Ξεκαθάρισε επίσης ότι «το όνομα του μεσάζοντα δεν υπήρχε στις επίσημες καταθέσεις για να διασφαλιστεί το απόρρητο και να συλληφθεί επ' αυτοφώρω».
Ο κ.Χαϊκάλης
Από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Χαϊκάλης σημείωσε ότι δεν σκέφτηκε ούτε μία στιγμή να ενδώσει, αλλά ενημέρωσε αμέσως τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. «Δεν καταλαβαίνω γιατί βρίζουν το θέατρο. Ίσως να τους αποδείξω ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου έχω παίξει τον καλύτερο ρόλο μου» τόνισε. Ο βουλευτής εξήγησε ότι είχαν με τον μεσάζοντα μια φιλική σχέση. «Στην αρχή νόμιζα ότι κάνει πλάκα, μετά άρχισε να το σοβαρεύει» υπογράμμισε. Σύμφωνα με τον ίδιο επίσης, του πρότεινε «ο μεσάζοντας να πάει σε άλλο κόμμα. Είτε στη ΝΔ είτε σε ένα νέο που θα δημιουργηθεί τώρα».
 ΔΗΜΑΡ
Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, αναφέρει:
«Οι σκιές που πλανώνται πάνω από την δημόσια ζωή και απειλούν με ασφυξία το πολιτικό σύστημα επιδεινώνουν το ήδη επιβαρυμένο κλίμα και εντείνουν την κρίση εμπιστοσύνης. Η Δικαιοσύνη οφείλει να ρίξει άμεσα φως σε όσα καταγγέλλονται και να διερευνήσει τη βασιμότητά τους. Η πολιτική ζωή δεν μπορεί να βυθιστεί άλλο στο τέλμα της αναξιοπιστίας».
 eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]