Μετρώντας αντίστροφα τη γλύκα…

Ένα έθιμο των Βόρειων Χωρών της Ευρώπης που θα λατρέψετε!

Με τη μορφή μιας μεγάλης κάρτας ή ενός κουτιού το Χριστουγεννιάτικο Ημερολόγιο περιέχει μικρά παραθυράκια τα οποία ανοίγουν ένα- ένα, κάθε μέρα περιμένοντας την έλευση των Χριστουγέννων. Τα 24 ή 30 (ανάλογα με τον τύπο του ημερολογίου) παραθυράκια περιέχουν ευχές, μικρά δωράκια ή ακόμα και γλυκές λιχουδιές, όπως μικρές σοκολάτες και προετοιμάζουν τον κάτοχό τους για τη μεγάλη αυτή γιορτή της γέννησης του Χριστού. Τα αριθμημένα δώρα ανοίγονται υπομονετικά κάθε πρωί προσφέροντας κάτι από τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Βόρειοι λαοί, Γερμανοί, Νορβηγοί, Σουηδοί και Γάλλοι λατρεύουν το συγκεκριμένο έθιμο, ενώ η αγορά τους, ήδη από τους προηγούμενους μήνες είναι γεμάτη ιδέες από διακοσμητικά ημερολόγια. Με τα παιδιά να το λατρεύουν, η Χριστουγεννιάτικη αυτή παράδοση δεν περιορίζεται σε κάρτες και κουτάκια. Ούτε όμως μόνο σε μικρές ηλικίες.

Το ειδικό αυτό εορταστικό ημερολόγιο συναντάται και με μία άλλη μορφή σε χώρες όπως η Νορβηγία, η Δανία, η Σουηδία, η Ισλανδία και η Φινλανδία. Ως τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή που αρχίζει την πρώτη του Δεκεμβρίου και λήγει την παραμονή των Χριστουγέννων, το Julkalender προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1960 σε σουηδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Η εκπομπή αυτή είτε απευθύνεται σε παιδιά, είτε σε ενήλικες, στόχο έχει να οδηγήσει τον θεατή ή ακροατή στην λαμπερή ημέρα των Χριστουγέννων.

Το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο φέρνει τα Χριστούγεννα κάθε μέρα πιο κοντά, μεταμορφώνοντας ολόκληρο τον Δεκέμβριο σε ένα μήνα γιορτινό, ευχάριστο και φωτεινό.
post4life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]