“Δες ένα ποίημα” Μια συνομιλία φωτογραφίας και ποίησης με τη συμμετοχή της «δικιάς μας» Αλεξίας Μπουκουβάλα.

Στη Ρόδο έφτασαν οι δράσεις της αγαπητής μας Αλεξίας Μπουκουβάλα συμμετέχοντας τηνΠαρασκευή 12 Δεκεμβρίου σε μια ξεχωριστή συνομιλία γραπτού λόγου και φωτογραφίας. Για την πραγματοποίηση μιας τόσο πρωτότυπης έκθεσης υπεύθυνοι είναι: το Εργαστήριο Δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης "το Κοχύλι", σε συνεργασία με την φωτογραφική ομάδα"photorion". Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 8 Ιανουαρίου.

Μέλη του Εργαστηρίου "το Κοχύλι" γράφουν το δικό τους ποίημα και μια ομάδα φωτογράφων(photorion) φωτογραφίζουν επηρεαζόμενοι από τα ποιήματα και κάνουν ένα πάντρεμα ποίησης και εικόνας.

Σε όλο αυτό που θα συμβεί στη Ρόδο λαμβάνει μέρος και η Αλεξία Μπουκουβάλα από την Πρέβεζα, με το δικό της ποίημα. Η Αλεξία είναι ένα αξιόλογο, καλλιεργημένο και δραστήριο άτομο και δεν είναι τυχαίο που οι δράσεις της έφτασαν τόσο μακριά, στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

des-enapoiima


des-enapoiima1


Τι είναι " το Κοχύλι"

Το κοχύλι είναι ένα Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης με έδρα τη Ρόδο και βασικό συντονιστή τον κ. Πάνο Δρακόπουλο. Κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαμε μαζί του μας ενημέρωσε ότι το Εργαστήρι ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 διανύοντας φέτος τον 3ο χειμερινό κύκλο, έχοντας ισότιμη πράξη την ανάγνωση και τη γραφή. Στο χειμερινό κύκλο οι συναντήσεις μεταξύ των μελών είναι πιο κλειστές, ενώ στον εαρινό κύκλο οι συναντήσεις γίνονται πιο ανοιχτές, καθώς προσκαλούνται ως συνομιλητές του Εργαστηρίου πρόσωπα από όλο το φάσμα της εκδοτικής και λογοτεχνικής κίνησης: συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές εκδόσεων κοκ. Επίσης χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές (skype) δίνει τη δυνατότητα και σε μέλη από άλλα μέρη της Ελλάδας να συμμετέχουν ενεργά και να λαμβάνουν μέρος στις δράσεις του.

Το Εργαστήριο Δημιουργικής Ανάγνωσης και Γραφής «ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ» απευθύνεται σε:

αναγνώστες, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και ανθρώπους της γραφής που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις αναγνωστικές και συγγραφικές τους εμπειρίες έως εκείνο το όριο της δημιουργικής τους τόλμης.
 
Επίσης το Κοχύλι  υποστηρίζεται και από μια ομάδα φίλων του περιοδικού «Νησίδες» , ένα περιοδικό Τέχνης και Λόγου.

Να αναφέρουμε ότι παράλληλα θα λάβει χώρα μέσα στις γιορτές και ο τρίτος κύκλος ραδιοφωνικών αναγνώσεων όπου δραστηριοποιείται το Κοχύλι, που είναι μια επίσης σπουδαία δραστηριότητα του Εργαστηρίου.

Ο κ.Δρακόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά, τον Αύγουστο του 1975. Τα πεδία των σπουδών του είναι: παιδεία, φιλοσοφία, μουσική.Έχει δημοσιεύσει 3 συλλογές ποίησης (τελευταίο το έργο: "49+1 βότσαλα", εκδ. Γαβριηλίδης, 2012), μεταφράσεις και δοκίμια. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού τέχνης και λόγου "Νησίδες".

Ας ευχηθούμε στην Αλεξία για τη συμμετοχή της στην Έκθεση, αλλά και σε όλη την ομάδα που δούλεψε για να πραγματοποιηθεί μια σπουδαία δουλειά, καλή επιτυχία και καλή συνέχεια σε σπουδαίες, πρωτότυπες και καινοτόμες δραστηριότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]