Πως αντιδρά ο οργανισμός μας στο χωρισμό;


Ο χωρισμός είναι μια διαδικασία δίολου ευχάριστη στον κάθενα από εμάς, είτε αποτελεί επιλογή μας, είτε όχι. Σίγουρα δεν βιώνουμε όλους τουσ χωρισμούς με την ίδια ένταση και δεν μας δυσαρεστούν όλοι το ίδιο. Παρ” όλα αυτα υπάρχει έστω μια περίπτωση χωρισμού στη ζωή μας, που όλοι έχουμε βιώσει τον πόνο να μας κυριεύει, σχεδόν να μην μας αφήνει να κάνουμε, ό,τι θα κάναμε στην καθημερινότητά μας. Η ανικανότητα αυτή που νιώθουμε και το αίσθημα, ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε πράγματα, που συμβαίνουν γύρω μας οφείλεται στο ότι ο οργανισμός νιώθει, ότι απειλείται και «παλέυει» για να μας βγάλει από τον «κίνδυνο».

Συγκεκριμένα κατά την περίοδο του χωρισμού και όσο μας λείπει ο/η πρώην σύντροφος, ο οργασνισμός μας αντιδράει ώς εξής:

Πονάει στα αλήθεια

Αν δοκιμάσετε για παράδειγμα να χαζέψετε φωτογραφίες του πρώην σας και νιώσετε, οτι σας λείπει, ο εγκέφαλός σας νιώθει πραγματική λαχτάρα, τέτοια που βιώνει και ένας ναρκομανής, πλήρως εθισμένος, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση αποτοξίνωσης.

Το πρόσωπό σας «διαμαρτύρεται»

Κατά την περίοδο του χωρισμόυ, επειδή το στρες, που υφίσταται ο οργανισμός μας έιναι τεράστιο, το δέρμα μας είναι πιό επιρρεπές στο να εμφανίσει ακμή.

Κίνδυνος τριχόπτωσης

Το στρες ευθύνεται επίσης, για την πιθανή απώλεια μαλλιών, που μπορεί να προκληθεί ύστερα από έναν χωρισμό.

Αύξηση της αρτηριακής πίεσης

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης να χτυπήσουν κόκκινο. Αν ανήκετε ήδη στην κατηγορία όσων πάσχουν από υψηλή πίεση, τότε η επιπλέον αύξηση αυτής μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στον οργανισμό μας. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση πονοκεφάλων, ρινορραγίες και αίσθημα, ότι σας κόβεται η ανάσα.

Το σώμα πολεμάει τον αφανή «κίνδυνο»

Αυτό δεν σας κάνει καλό, γιατί ουσιαστικά το σώμα αντιδράει και «παλεύει» για μια απειλή που δεν υφίσταται. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν στο σώμα σας πληγές, να πρηστούν οι μύες σας και να παρουσιάσετε αυξημένο παλμό, λόγω της υψηλής αδρεναλίνης.
via:post4life.gr

Πηγή: ELLE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]