Πήρε σύνταξη ο μακροβιότερος πιλότος: Πέταξε με το πρώτο Boeing της Qantas το 1969!

Tην εβδομάδα που πέρασε έκανε την τελευταία του πτήση μαζί με το γιο του που είναι επίσης πιλότος. Ο κάπτεν Λόρενς Σίαλς-ο μακροβιότερος πιλότος στον κόσμο-συνταξιοδοτήθηκε μετά από 45 χρόνια με τα οποία πετούσε για την αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas. Είναι ο ίδιος που πέταξε με το πρώτο Boeing 747-400 της Qantas σε δοκιμαστική τότε πτήση.

Όπως λέει ο ίδιος πετούσε με το 747-400 επί 25 χρόνια γιατί αυτό το αεροσκάφος είναι η «Βασίλισσα των Ουρανών».

«Είναι το καλύτερο μοντέλο 747 που η Boeing κατασκεύασε ποτέ, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι 25 χρόνια στον αέρα και πιθανότατα έχει άλλα 10 χρόνια ζωής. Είναι ένα φανταστικό αεροπλάνπ, πιθανώς στα κορυφαία δέκα αεροπλάνα στον κόσμο», είπε.

Ο ίδιος λέει ότι ποτέ δεν αισθάνθηκε να βαριέται όταν πετούσε, παρά το γεγονός ότι έκανε την ίδια δουλειά για τόσα πολλά χρόνια.

«Υπάρχουν τόσα πολλά που συμβαίνουν τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος που δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς. Υπάρχει πάντα κάτι που πρέπει να σκεφτείς  εκ των προτέρων για το πώς θα αντιμετωπίσεις μια έκτακτη κατάσταση. Δεν υπάρχει χρόνος για πλήξη στην πραγματικότητα» συμπλήρωσε ο εμπειρότατος πιλότος.
 koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]