ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

(ΚΟΣΜΟΣ)Νομιμοποίηση της αιμομιξίας εξετάζει η Γερμανία

Το ενδεχόμενο να επιτραπεί η αιμομιξία μεταξύ αδελφών με αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου εξετάζεται από το γερμανικό Συμβούλιο Δεοντολογίας.

Το σκεπτικό της πρότασης είναι ότι η υπάρχουσα νομοθεσία που απαγορεύει την αιμομιξία μεταξύ αδελφών, αποτελεί απαράδεκτη προσβολή του δικαιώματος της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης», συντηρεί «μια κοινωνική προκατάληψη» και εκτιμά ότι «το θεμελιώδες δικαίωμα των ενήλικων αδερφών, για σεξουαλική αυτοδιάθεση, πρέπει να ληφθεί περισσότερο υπ” όψιν από την αφηρημένη ιδέα της προστασίας της οικογένειας».

Αφορμή για τη συγκεκριμένη συζήτηση έδωσε η δημοσιοποίηση ενός τέτοιου περιστατικού στη Σαξονία. Το ζευγάρι μεγάλωσε ξεχωριστά και γνωρίστηκε όταν ο Πάτρικ ήταν ενήλικος ενώ η Σούζαν 16 ετών. Απέκτησαν μαζί τέσσερα παιδιά. Ο Πάτρικ καταδικάστηκε σε τριετή κάθειρξη για αιμομιξία και απέτυχε επανειλημμένως να ανατρέψει την ετυμηγορία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το ζευγάρι υποχρεώθηκε να ζήσει ξεχωριστά, έπειτα από δικαστική απόφαση που είχε ως σκοπό την προστασία των παιδιών τους από τις συνέπειες της σχέσης τους. Μάλιστα δύο από τα παιδιά τους είναι ειδικών αναγκών, επιβεβαιώνοντας τις απόψεις που θέλουν την αιμομιξία υπεύθυνη για τη γέννηση παιδιών με γενετικές ανωμαλίες.

Και ως προς αυτό το σημείο, όμως, το Συμβούλιο Δεοντολογίας διατυπώνει διαφορετική άποψη λέγοντας ότι σε άλλα ζευγάρια που έχουν γενετικές δυσλειτουργίες δεν έχει απαγορευτεί η τεκνοποίηση, οπότε αυτό δεν θα πρέπει να ισχύει ούτε για τα αδέλφια. Όπως αναφέρει στη στοιχειοθέτηση της πρότασής του, πραγματοποιήθηκε εκτενής έρευνα σε αιμομικτικά ζευγάρια και αποδείχτηκε ότι συχνά λόγω «της νομοθεσίας και της προκατάληψης» ζουν μια κρυφή ζωή. Σε μια περίπτωση μάλιστα, γυναίκα δέχθηκε απειλές από τον πατέρα της και τον πρώην σύζυγό της ότι θα της στερούταν η επιμέλεια των παιδιών της αν δεν σταματούσε άμεσα την κρυφή σχέση που διατηρούσε με τον ετεροθαλή αδερφό της.

Η αιμομιξία παραμένει παράνομη στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και η συζήτηση για το θέμα εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού στη Γερμανία. Μάλιστα, σε έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ, το 2-4% των Γερμανών παραδέχθηκε πως έχει «αιμομικτικές εμπειρίες».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]