(ΚΟΣΜΟΣ)Παραλογισμός Χωρίς Τέλος Να σταματήσουν οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ, προς εκφοβισμό της Τουρκίας, δήλωσε ο Τσαβούσογλου

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Αγκυρας, αφού μετά τις... βόλτες του ερευνητικού πλοίου Barbaros, ξεκίνησε τις απειλές σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του, δήλωσε ότι η Τουρκία «δεν θα επιτρέψει αυτό που η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος θέλουν να κάνουν εναντίον της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι αυτό που θέλουν να πετύχουν οι τέσσερις χώρες με τη συνεργασία τους εναντίον της Τουρκίας είναι να την «εκφοβίσουν».

Ιδιαίτερα προκλητικές, όμως, είναι και οι δηλώσεις του για την Κύπρο. Αφού χαρακτηρίζει άκυρο και χωρίς νομική ισχύ το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που «δεν χρήζει καν σχολιασμού», ο κ. Τσαβούσογλου δηλώνει ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία, η ακροδεξιά και οι διαφορές με την Ελλάδα καθιστούν περίπλοκες τις συνομιλίες με τους Ελληνοκύπριους».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιμένει ότι το ψευδοκράτος έχει δικαιώματα επί των ενεργειακών πηγών της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνεπώς οι γεωτρήσεις έπρεπε να γίνουν από κοινού με την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να ιδρυθεί κοινή εταιρεία και να μοιραστούν τα έσοδα στις δύο πλευρές.

Δικαιολογώντας την παρουσία του Barbaros και των τουρκικών πολεμικών σκαφών στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Τσαβούσογλου με προκλητικό τρόπο δηλώνει ότι η Τουρκία είχε πει ότι «αν κηρύξουν ΑΟΖ θα στείλει τα πλοία της εκεί».
via:offsite.com.cy


Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]