«Ναι» του ΠΑΣΟΚ στη μείωση των εισαγωγικών μισθών και σε 5.500 απολυσεις

«Ναι» του ΠΑΣΟΚ υπήρξε καθολικό και αφορούσε το μισθολόγιο,  τις απολύσεις στο Δημόσιο και το νεο συνδικαλιστικό νόμο. Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν ένα εύκολο απόγευμα καταλήγοντας σε ένα πλαίσιο συμφωνίας για την παθητική στάση της κυβέρνησης σχετικά με τις προαπαιτούμενες δράσεις.
 Συμφωνήσαν σε όλα όσα που πρέπει να υλοποιήσει  η ελληνική πλευρά ενόψει της τελικής αξιολόγησης. Άλλωστε στόχος της χτεσινής σύσκεψης  ήταν η διαμόρφωση των προϋποθέσεων προκειμένου να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δανειστών.
 Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών: «Η τρόικα θα έρθει “το ταχύτερο” στην Αθήνα και θέλουμε να είναι η τελευταία της εμφάνιση». Σύμφωνα με πληροφορίες το πλαίσιο συμφωνίας των δύο πολιτικών αρχηγών περιλαμβάνει: Αλλαγές στο Μισθολόγιο: Επελέγη τελικώς η προώθηση της μείωσης των εισαγωγικών μισθών στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα για την δοκιμαστική διετή περίοδο και η μη περικοπή των αποδοχών όσων υπαλλήλων λαμβάνουν προσωπική διαφορά. 
Συγκεκριμένα θα Δημιουργηθεί ο βαθμος “Ζ” στο βαθμολόγιο του Δημοσίου όπου θα εντάσσονται όλοι οι νεο-προσλαμβανόμενοι για την δοκιμαστική περίοδο των 2 ετών πριν να μονιμοποιηθούν, χωρίς να επηρεάζονται οι υπόλοιποι μισθοί. 
Οι εισαγωγικοί μισθοί αναμένεται να μειωθούν στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα ξεκινώντας από την κατηγορία της ΔΕ που από 780 εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 100 ευρώ και θα πέσει στα 680 ευρώ. 
Αντίστοιχα θα συμβεί και στις άλλες εκπαιδευτικές κατηγορίες. Όσον αφορά για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς, σε 60.000 υπαλλήλους, το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί σε αυτήν τη φάση σε μειώσεις μισθών που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα λειτουργίας στον κρατικό μηχανισμό στον βαθμό που σχεδόν οι μισοί υπάληλοι που απολαμβάνουν υπερβάλλουσες αποζημιώσεις είναι εφοριακοί και τελωνειακοί. Όπως επισήμανε ο κ. Βενιζέλος στην συζήτηση με τον Πρωθυπουργό, έχει ψηφιστεί νόμος για την εφαρμογή των περικοπών επί υπουργείας του, ο οποίος δεν έχει εφαρμοστεί. Πάντως το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα με την στάση που κρατά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης για τα θέματα του Δημοσίου και του επιρρίπτουν ευθύνες ότι με πρωτοβουλία του άνοιξε το θέμα του Μισθολογίου που δεν ήταν στα προαπαιτούμενα.
 Για τον λόγο αυτό αναμένεται σήμερα να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν το δημόσιο μεταξύ αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους Γ. Κουτρουμάνη και Χ. Πρωτόπαπα και του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη. «Ναι» του ΠΑΣΟΚ είχαμε και στην  πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απόλυση των 5.500 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να καλυφθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων που είχε τεθεί για την διετία ’13-’14. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν ότι βασική δεξαμενή των απολύσεων πρέπει να είναι οι κάτοχοι πλαστών δικαιολογητικών και οι αποχωρήσαντες με δικαστικές αποφάσεις οι οποίοι αγγίζουν τις 2.000. 
Κυβερνητικοί παράγοντες όμως υπολογίζουν ότι δεν θα προκύψει σημαντικός αριθμός απολύσεων από τα πλαστά μέχρι τα τέλη του έτους αφού πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία και δείχνουν την συμφωνία με την τρόικα για 1.050 απολύσεις από τους φορείς των υπουργείων Μεταφορών, Παιδείας  και Ανάπτυξης. «Ναι» του ΠΑΣΟΚ και στις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο που θα ολοκληρωθούν στην σημερινή συνάντηση των αντιπροσωπειών των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Οι αλλαγές θα αφορούν τις συνδικαλιστικές άδειες , τον χρόνο προειδοποίησης για την πραγματοποίηση απεργίας, την χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών σωματείων Με πληροφορίες από TOC

via:/papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]