(ΗΠΕΙΡΟΣ) Έλλειψη συγκεκριμένων φαρμάκων και στην Πρέβεζα

Ελλείψεις φαρμάκων παρατηρούνται σύμφωνα και με έγγραφο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στον ΕΟΦ. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο ΕΟΦ είχε απαγορέψει και τις εξαγωγές κάποιων φαρμάκων ωστόσο λόγω των τιμών που είναι χαμηλές έχουν μειώσει οι φαρμακοβιομηχανίες τις εισαγωγές στην Ελλάδα.

Πρόβλημα υπάρχει και στα φαρμακεία της Πρέβεζας καθώς υπάρχει έλλειψη συγκεκριμένων φαρμάκων. Μιλώντας στον Prisma 95,1 o γραμματέας του συλλόγου Φαρμακοποιών Πρέβεζας – Λευκάδας κ Βαγγέλης Κύρλας επιβεβαίωσε το πρόβλημα ωστόσο ανέφερε ότι δεν πρέπει να πανικοβάλλονται οι πολίτες.

«Υπάρχει έλλειψη σε κάποια φάρμακα που δεν έχουμε γενόσημα.  Κάποια αντικαταθλιπτικά, κάποια ενέσιμα που χρησιμοποιούνται μετά από ορθοπεδικά χειρουργεία, κάποια φάρμακα για το άσθμα και κάποια εμβόλια.» ανέφερε ο γραμματέας του Συλλόγου Φαρμακοποιών Πρέβεζας τονίζοντας ότι παρόλες τις προσπάθειες και τις επισημάνσεις προς την πολιτεία το φαινόμενο των ελλείψεων παραμένει. Ωστόσο για την πλειονότητα των φαρμάκων που μπορούν να εξυπηρετηθούν είτε από πρωτότυπα είτε από γενόσημα φάρμακα, δεν υπάρχει πρόβλημα.



πηγη prevezatoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]