Προς τις νέες γυναίκες: Δε χρειάζεται να ψηφίζετε! ασχοληθείτε καλύτερα με το online dating!

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Σκάνδαλο έχει προκαλέσει Αμερικανίδα παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής που προτρέπει τις νεαρές γυναίκες να μην ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές. Η Kimberly Guilfoyle συμπαρουσιάστρια της εκπομπής The five (οι πέντε) θεωρεί ότι οι νέες γυναίκες «δεν μοιράζονται την ίδια εμπειρία ζωής με τις μεγαλύτερες γυναίκες» και αυτό είναι ένας καλός λόγος για να μην ασχοληθούν με κάτι τόσο σοβαρό όπως οι εκλογές. Καλύτερα να επιστρέψουν στο online dating, το tinder και το match.com

«Είναι ο ίδιος λόγος που οι νεαρές γυναίκες δεν καλούνται ως ένορκοι σε δικαστήρια. Απλά δεν τα πιάνουν» σχολίασε η παρουσιάστρια με προκλητικό τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της huffington post το κανάλι fox news έχει ξαναπροτρέψει τον νέο κόσμο να μην πάει να ψηφίσει. Στην ίδια εκπομπή λίγο νωρίτερα ο έτερος παρουσιαστής, Greg Gutfeld είχε σημειώσει: «Με την ηλικία έρχεται και η σοφία».

Η καταγγελία του αρθογράφου της huffington post είναι ξεκάθαρη. Το fox news προσπαθεί να πείσει τους νέους να μην ψηφίσουν αφού οι συντηρητικές ψήφοι είναι προτιμότερες. Ερμηνεύει τα λόγια των παρουσιαστών ως «Παιδιά, περιμένετε λίγο! Δεν χρειάζεται να ψηφίσετε ακόμη. Περιμένετε μέχρι να γίνετε αρκετά (συντηρητικοί) ενήλικες!».

Η Guilfoyle συμφωνώντας με τα παραπάνω συμπλήρωσε ότι δεν μπορείς να ψηφίζεις όταν δεν έχεις ζήσει πράγματα των ενηλίκων, όπως το να πληρώνεις λογαριασμούς. Καταλήγοντας στο ότι «Είναι υγιείς, είναι θερμές, κυκλοφορούν τριγύρω ξένοιαστα. Μπορούν να επιστρέψουν στο tinder και το Match.com», τα δύο δημοφιλή μέσα διαδικτυακών γνωριμιών.

Το γεγονός δεν είναι μεμονωμένο, σε προηγούμενο επεισόδιο της ίδιας εκπομπής μέσα στο μήνα, ο παρουσιαστής Ηarris Faulkner είχε πει πως καλύτερα οι νέοι να κρατούν εαυτούς μακριά από τις εκλογές αν δεν έχουν γνώση περί των θεμάτων που τρέχουν.

Μικρή σημασία έχει, γιατί στη συγκεκριμένη εκπομπή και στο εν λόγω κανάλι επιλέγεται μια στρατηγική προώθησης στους νέους της απολιτίκ κουλτούρας. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι ακόμη και όταν αυτό δε γίνεται έκδηλα και με θράσος όπως στην αμερικάνικη τηλεόραση, καλλιεργείται εξαιρετικά και με πιο έμμεσους τρόπους όπως στα δικά μας ΜΜΕ Είναι μάλιστα πολύ αστείο το γεγονός ότι όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση και άρχισε να γίνεται κεντρική συζήτηση το που πάμε και κυρίως το πώς φτάσαμε εδώ, αρχίσαμε να βλέπουμε πρόσωπα που ως τότε είχαν μείνει τελείως μακριά από ό,τι συνέβαινε στην κοινωνία, να προσπαθούν να επιδείξουν μια ευαισθησία που τους έκανε τραγικούς και γελοίους ταυτόχρονα. Κάπως έτσι όπως έγραψα πρόσφατα δημιουργήθηκαν και οι στρατιές των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, από ανθρώπους που εμφανίζονταν αγανακτισμένοι με το πολιτικό σύστημα χωρίς όμως να μπορούν να που γιατί.

Ας θυμηθούμε μια εξαιρετική επιθετική παρέμβαση που είχε κάνει στο παρελθόν ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, σε γνωστή εκπομπή lifestyle την εποχή που έτρεχε η μεγάλη απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία. Ο ίδιος προσπάθησε να το βάλει σαν θέμα στη συζήτηση, ενώ η παρουσιάστρια έσπευσε αμέσως να τον κόψει, για να μην ακουστεί το θέμα καθόλου, λέγοντας «Πάμε στο επόμενο θέμα μας: Μετά την απιστία, τι;».
 rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]