(Φθινοπωρινές αποδράσεις)Νάουσα: Η μαγεία στο μεγαλείο της!

Στους πρόποδες του ανατολικού Βερμίου, είναι κτισμένη η Νάουσα, μία όμορφη πόλη και ξακουστή για το χιονοδρομικό της κέντρο τα 3-5 Πηγάδια αλλά και τα μοναδικά της σπίτια, σπουδαίας αρχιτεκτονικής, τη λαογραφία της και τα έθιμά της, που έχουν τις ρίζες του βαθιά μέσα στο χρόνο αλλά και τη μεγάλη παράδοσή της στο κρασί και στην αμπελουργία εν γένει, που δίνει την αφορμή στους λάτρεις του κρασιού να βιώσουν μοναδικές στιγμές απόλαυσης. 

Αξίζει να δείτε:

Άλσος Αγίου Νικολάου
Δημοτικό Πάρκο
Μουσείο Οίνου και Αμπέλου
Σχολή του Αριστοτέλη
Μακεδονικοί Τάφοι Λευκαδίων
Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο
Αρχαιολογικός  χώρος της σχολής του Αριστοτέλη
Τέσσερα χιλιόμετρα έξω από τη Νάουσα θα περπατήσετε στο πανέμορφο άλσος του Αγίου Νικολάου, ένα δάσος γεμάτο πλατάνια, με πλακόστρωτα δρομάκια, ξύλινα και πέτρινα γεφυράκια και χώρους αναψυχής, που το διατρέχει ο ποταμός Αραπίτσας, ο οποίος είναι γνωστός επειδή το 1822 στο ολοκαύτωμα της Νάουσας, αρκετές γυναίκες της πόλης επέλεξαν να πέσουν μαζί με τα παιδιά τους στο ποτάμι , παρά να πέσουν στα χέρια των Τούρκων. Ο ποταμός όμως διασχίζει  και την πόλη . Η Αράπιτσα πήρε το όνομά της από τη σκοτεινή απόχρωση των νερών της αλλά και από το γεγονός πως σχηματίζει εντυπωσιακούς καταρράκτες και η κοίτη της μέσα στην πόλη είναι βαθιά και απότομη.  Συχνά σχηματίζει λιμνούλες μέσα στις οποίες φιλοξενούνται πέστροφες, πάπιες και χήνες και η ομορφιά του πραγματικά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη!

Ιδιαιτερη έμφαση επιβάλλεται να δώσουμε στο «3-5 Πηγάδια», που  βρίσκεται στην δυτική πλευρά του Βέρμιου, σε υψόμετρο από 1.430 έως 2.005μ. και απέχει 17χλμ. από τη Νάουσα.

Γιατί λέγονται 3-5 πηγάδια; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πηγάδι. Υπάρχουν όμως τρεις 3πηγές χαμηλά και ακόμη 5 πηγές ψηλότερα.  Είναι από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας με ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις για τουριστική-αθλητική χιονοδρομία. Είναι από τα λίγα χιονοδρομικά που διαθέτουν σύστημα τεχνητής χιόνωσης!  Διαθέτει πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας και πίστες δρόμων αντοχής, εναέρια διπλή καρέκλα και  συρόμενους αναβατήρες.

Στον χώρο του χιονοδρομικού κέντρου, υπάρχουν:

Εναέριος διθέσιος αναβατήρας
Συρόμενοι αναβατήρες
Baby lifts
Ιατρείο και πρώτες βοήθειες
Γήπεδο ποδοσφαίρου / ελικοδρόμιο
Σχολή σκί - ενοικιάσεις
Ξενοδοχείο, ξενώνας, εστιατόριο, καφετέρια.
Σαλέ στην κορυφή του βουνού
Χώρος για τροχόσπιτα
Χώρος στάθμευσης
Τηλέφωνα δημόσιας χρήσης
Αυτόν τον χειμώνα όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στους χειμερινούς παραδείσους που κρύβει η Ελλάδα και αναμφισβήτητα ένας από αυτούς είναι η Νάουσα και τα 3/5 πηγάδια!
 tourism.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]