(ΕΛΛΑΔΑ)Τα «βρώμικα» πολιορκούν την Αμφίπολη

Το τεράστιο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από επισκέπτες κάθε είδους για τις ανασκαφικές έρευνες στο λόφο Καστά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι επαγγελματίες της εστίασης που θέλουν να παρέχουν «γρήγορο φαγητό» και άλλα προϊόντα στην περιοχή.


Στις υπηρεσίες του Δήμου Αμφίπολης, έχουν κατατεθεί το τελευταίο διάστημα χιλιάδες αιτήσεις για την αδειοδότηση λειτουργίας κινητών καταστημάτων (καντίνες) τα οποία θα προσφέρουν από νερό μέχρι κάθε είδους εδέσματα στους τουρίστες, Ελληνες και ξένους. Σύμφωνα με το Βήμα, ο αριθμός τους φτάνει τις 4.000, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στον δήμαρχο Κ.Μελίτο.

Ο δήμος έχει σκοπό να εκμεταλλευτεί προς όφελος των δημοτών τον ιστορικό πλούτο της περιοχής, όπως φαίνεται και από το κείμενο με το οποίο υποδέχεται τους επισκέπτες στο site του, όπου γίνεται εκτενής αναφορά στον ο τύμβο του “Καστά”: «επίκεντρο των τελευταίων ανασκαφών, τόπος του μεγαλύτερου αρχαιολογικού ταφικού μνημείου της Ευρώπης. Εδώ βρίσκεται το μουσείο της Αμφίπολης στο οποίο θα μπορέσετε να περιηγηθείτε την ιστορία του τόπου μας».

«Ο Δήμος Αμφίπολης φιλοδοξεί σήμερα να γίνει η «ιέρεια» του ιστορικού και αρχαιολογικού πλούτου των Σερρών, της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
crashonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]