(ΗΠΕΙΡΟΣ)Αρτα:Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή (πρόταση για τον κόμβο ΚΤΕΛ - πλατεία Κρυστάλλη)

Η πλατεία Κρυστάλλη μπορεί να διασωθεί, οι κάτοικοι μπορούν να έχουν διέλευση στην Άνω πόλη από τους παρακείμενους στην πλατεία δρόμους  και η ασφάλεια των πεζών μπορεί να διασφαλισθεί στην Εθνική οδό, στο ύψος του ΚΤΕΛ και του Σκοπευτηρίου. 
Με αυτή τη συλλογιστική, αλλά και την ευαισθησία μας τόσο για τα θέματα της ασφαλούς πρόσβασης των κατοίκων, όσο και της διαφύλαξης και προστασίας των δημοσίων χώρων και των ιστορικών πλατειών της Άρτας, η επικεφαλής της παράταξης "Ριζοσπαστική Δημοτικη Αλλαγή" κ. Λίτσα Κιτσαντά, κατέθεσε  σήμερα (22-10-2014) στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, στον κ. Δήμαρχο και στον κ. Πρόεδρο τπυ Δημοτικού Συμβουλίου, μία τεχνική πρόταση, σαφή και κοστολογημένη, η οποία  μπορεί να διαβιβαστεί στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ  προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει ήδη ανακύψει στην περιοχή αυτή. Η πρόταση προβλέπει την μεταφορά κατά 50 μέτρα του Κόμβου του ΚΤΕΛ κι έχει το πλεονέκτημα ότι δεν απαιτείται επιπλέον κόστος, αφού το ίδιο έργο θα μεταφρεθεί μόλις λίγα μέτρα πιο κάτω, χωρίς να επηρεαστεί η πλατεία, ενώ το κόστος αυτής της μεταβολής υπολογίζεται μόλις στα 25.500 ευρώ, ποσό το οποίο θεωρείται  σχεδόν αμελητέο, αφού δεν υπερβαίνει το 5,48% του κόστους του  έργου στη συγκεκριμένη περιοχή (είσοδος πόλης Άρτας) και μόλις 0,16% του συνολικού κόστους όλου του έργου "Αρσης επικινδυνότητας κόμβων και θέσεων διέλευσης πεζών του άξονα Αντιρρίου- Ιωαννίνων". Η πρότασή μας αυτή συνοδεύεται από τα απαιτούμενα τοπογραφικά διαγράμματα και τα οικονομικά στοιχεία του έργου, τα οποία και επισυνάφθηκαν.
Η δημόσια δέσμευσή μας  για ουσιαστική, δυναμική, υπέυθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και η διαρκής προσπάθειά μας να είμαστε κοντά στα προβλήματα των συνδημοτών μας και να προωθούμε λύσεις, αποτελεί για μας βασική αρχή και πρώτιστο καθήκον για όλη την επόμενη πενταετία.-

Αρτα, 22-10-2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]