(ΕΛΛΑΔΑ)Κάνουν περιπολίες για να πατάξουν τη λαθροϋλοτομία στην Κρήτη!

Καθημερινές περιπολίες πραγματοποιούνται από τους υπαλλήλους της Δασικής Υπηρεσίας, σε ορεινούς και ημιορεινους όγκους της Κρήτης.

Η οικονομικη κρίση τα τελευταία χρονια έχει οδηγήσει πολλούς στην κοπη δέντρων από δασικές εκτάσεις, αλλά και στο πλιατσικολόγημα λιόφυτων και καλλιργειών, με αποτέλεσμα τοσο οι Δασικές Υπηρεσίες, όσο και οι υπόλοιπες Αρχες να είναι σε επιφυλακή και εγρήγορση.

Η λαθροϋλοτομία έχει εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα καθώς συνεχίζεται δραματικά η αύξηση της λόγω και της οικονομικής κρίσης που υπάρχει στην Ελλάδα.

Σε μια προσπάθεια να μπει ένα "φρένο" στη δραματική αύξηση της λαθροϋλοτομίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες από πέρυσι έχουν ενεργοποιήσει  τον αριθμό 1591, στον οποίο μπορεί να καταγγέλλει καθένας οποιοδήποτε περιστατικό πέσει στην αντίληψη του.

Πρόκειται για μια κίνηση αναγκαία, αν αναλογιστεί κανείς ότι για παράδειγμα το 2012 κατασχέθηκαν περισσότεροι από 13 χιλιάδες τόνοι ξυλείας που κόπηκαν παράνομα, ενώ κατατέθηκαν 3.105 μηνύσεις.

Έτσι και στην Κρήτη, οι Υπηρεσίες και το Υπουργείο απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες  να αναφέρουν όσα περιστατικά παράνομης υλοτομίας εντοπίσουν, σε μια προσπάθεια να προστατευθεί το περιβάλλον.
πηγη creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]