Ένας στους τέσσερις έχει χρέη στο Δημόσιο
“Αιμορραγεί” το Δημόσιο από τα χρέη. Τα στοιχεία με τις οφειλές προς το δημόσιο για τον μήνα Αύγουστο, που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, δείχνουν ότι οι οφειλέτες που απέκτησαν χρέη προς την εφορία μετά την 1 Ιανουρίου του 2013 έφτασαν αισίως στα 2,45 εκατομμύρια. Τα χρέη τους, ανήλθαν - σωρευτικά - στα 15,884 δισ. ευρώ.Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 1640 φορολογούμενοι πλήρωναν κανονικά τις οφειλές τους, όμως σταμάτησαν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Αυτό συμβαίνει είτε λόγω αδυναμίας καταβολής της δόσης, είτε επειδή πολλοί φορολογούμενοι προσδοκούν ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα καλύτερη ρύθμιση.
Ο αριθμός των νέων οφειλετών (δηλαδή αυτών που μπήκαν στις λίστες της εφορίας μετά την 1/1/2013) έφτασαν στα 2.451.909 άτομα από 2.428.233 άτομα στο τέλος του Ιουλίου. Δηλαδή, ο ένας στους τέσσερις χρωστάει στην εφορία μικρά ή μεγάλα ποσά.
Στην πραγματικότητα, οι οφειλέτες του δημοσίου μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι. Και αυτό διότι το υπουργείο Οικονομικών κρατάει σε ξεχωριστή λίστα αυτούς οι οποίοι απέκτησαν χρέη πριν την 1/1/2013. Πρόκειται για 1.152.663 άτομα τα οποία χρωστούν (αθροιστικά) το ποσό των 51,783 δισ. ευρώ, σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία του Αυγούστου.
Από όλους αυτούς τους οφειλέτες, σε ρύθμιση έχουν υπαχθεί μέχρι στιγμής:
175.884 άτομα έχουν μπει στη λεγόμενη πάγια ρύθμιση που αφορά στις οφειλές μετά την 1/1/2013 και
121.232 άτομα έχουν υπαχθεί στην ρύθμιση της λεγόμενης τελευταίας ευκαιρίας.
Κατά τον μήνα Αύγουστο, σε ρύθμιση εντάχθηκαν:
11.680 άτομα στην πάγια ρύθμιση και
1864 άτομα στη ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίας» (αφορά σε χρέη μέχρι το 2012 και προσέφερε αρχικά έως και 48 δόσεις).
πηγη
Labels:
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.