Εγνατία Οδός: Ανακοίνωση των εργαζομένων για την παραίτηση Σαββαϊδη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εγνατία Οδό σχετικά με την παραίτηση Σαββαϊδη. Το πλήρες κείμενο σας το παρουσιάζουμε παρακάτω:

Σήμερα (εχθές), ο Πρόεδρος της εταιρείας μας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» κ. Παρασκευάς Σαββαίδης, ανακοίνωσε την παραίτηση από το αξίωμά του για προσωπικούς λόγους. Η παραπάνω δυσάρεστη εξέλιξη (και λέμε δυσάρεστη γιατί πέραν όλων των άλλων αναγνωρίζουμε τις καλοπροαίρετες προσπάθειες που κατέβαλλε για την βιωσιμότητα της εταιρεία μας σε μία πολύ δύσκολη περίοδο αλλά και την καλή και ειλικρινή συνεργασία που είχαμε μαζί του), έρχεται σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικά σημείο για την εταιρεία μας, καθώς :

1). Με την παραίτηση του Προέδρου η εταιρεία μένει ουσιαστικά χωρίς διοίκηση, καθώς ο κ. Π. Σαββαίδης εκτελούσε και χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή, δεδομένου ότι ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής συνταξιοδοτήθηκε προ τριών εβδομάδων.

2). Η εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε», διαχειρίζεται αυτή την περίοδο πολύ σημαντικά έργα και μελέτες που αφορούν το σύνολο του ελλαδικού χώρου (κάθετοι άξονες σύνδεσης με τα Βαλκάνια, αναβάθμιση Περιφερειακής Οδού Θες/νίκης, έργα στα νησιά, μελέτες οδικής ασφάλειας κ.τ.λ) και όχι μόνο, καθώς είναι και η μοναδική ελληνική εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχει επεκταθεί με ενεργές δραστηριότητες στο Εξωτερικό.

3). Προ δύο εβδομάδων, το ΤΑΙΠΕΔ τροποποίησε αιφνιδιαστικά το καταστατικό της εταιρείας, προκειμένου να μπορεί να ορίζει απευθείας και αποκλειστικά διοίκηση της επιλογής του, χωρίς καμία ανάμιξη (τουλάχιστον τυπικά) του καθόλα αρμόδιου Υπουργείου ΥΠΥΜΕΔΙ, κατακτώντας πλέον την απόλυτη κυριαρχία επί των θεσμικών οργάνων της εταιρείας.

4). Το ΤΑΙΠΕΔ, προσπαθεί να προκηρύξει την 1η φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και των σημαντικότερων καθέτων αξόνων της σε ιδιώτες, υλοποιώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις και αδιαφορώντας για το δημόσιο  συμφέρον, καθώς :

α). Πιέζει για συμβιβασμό της δικαστικής διένεξης της εταιρείας με την Τράπεζα Πειραιώς σχετικά με το ύψος του συναφθέντος ομολογιακού δανείου (το οποίο έχει φτάσει να είναι περίπου 165 εκ. ενώ η Τράπεζα το ανεβάζει σε πολύ περισσότερο), αδιαφορώντας για το εάν η κατάληξη αυτού του συμβιβασμού θα αποβεί πιθανότατα αντίθετη με το δημόσιο συμφέρον.

β). Πιέζει για την εφαρμογή πολλαπλάσιων μετωπικών σταθμών διοδίων επί της Εγνατίας Οδού με δυσβάστακτο κόστος για τον χρήστη, αντί της εφαρμογής ενός σύγχρονου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων με αναλογικό και δίκαιο τρόπο χρέωσης, προκειμένου να καταστεί η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού πιο ελκυστική για τους υποψήφιους «επενδυτές».

Ακύρωση μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ Βανιάνου προς Α/Κ Χρυσούπολης
Σας γνωρίζουμε ότι, από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καβάλας ακυρώθηκε ο ορισμός της Εγνατίας Οδού ως σημείο ελέγχου των οχημάτων που σχετίζονται με πιθανή μετάδοση νοσημάτων σε ζώα.

Ως εκ τούτου η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού διεξάγεται κανονικά, χωρίς περιορισμούς. Για οποιαδήποτε πληροφορία, εφ' όσον κινείστε επί της Εγνατίας Οδού, επικοινωνείτε με τον τηλεφωνικό αριθμό 1077.

πηγη ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]