Ξεκίνησε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Α. Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά

Ξεκίνησε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Α. Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των εξοπλιστικών. Κατηγορούμενοι για τη διακίνηση και απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρεται να δόθηκαν για την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1, εκτός από τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο είναι και άλλοι δεκαέξι, μεταξύ των οποίων, η σύζυγος και οι κόρη του. Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο πρώην υπουργός ζητούσε ωφελήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001. Παρόντες στο δικαστήριο είναι οι εννέα από τους 17 κατηγορούμενους. Μεταξύ των απόντων από το δικαστήριο είναι η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού και η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, κρατούμενες και οι δύο, οι οποίες εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους.
Κατά τη σημερινή διαδικασία, οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου υπέβαλλαν ένσταση ζητώντας την αποβολή του Δημοσίου από Πολιτική Αγωγή. Ωστόσο, η Εισαγγελέας εισηγήθηκε στο Δικαστήριο ότι το Δημόσιο πρέπει να παραστεί στη δίκη, καθώς υπέστη βλάβη από τη δράση των κατηγορουμένων και δικαιούται να προασπιστεί τα συμφέροντα  του.
Οι τόνοι ανέβηκαν μόνον όταν ο Γιάννης Παγορόπουλος, εκ των συνηγόρων του Ακη Τσοχατζόπουλου, διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι ο εισαγγελέας της έδρας ανέγνωσε κείμενο προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος. «Είναι ήδη πεισμένο το δικαστήριό σας. Εμείς αγορεύουμε επί μια ώρα για να σας πείσουμε και η εισαγγελέας της έδρας ανέγνωσε γραμμένο κείμενο» τόνισε ο κ. Παγορόπουλος.  Ο συνήγορος εκτίμησε δε ότι η κατάσταση προσομοιάζει σε αυτή της πρώτης δίκης, κατά την οποία «η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είχε χαρακτήρα ρωμαϊκού λουτρού: έπρεπε να σφαγεί κάποιος για να εξευμενιστεί το πλήθος. Πίστευα ότι αυτή η δίκη θα είχε διαφορετικό χαρακτήρα», είπε. 
Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου θα διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου.
 eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]