Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Παρουσία των Υπαρχηγών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟΥ Αθανάσιου και Αντιναυάρχου Λ.Σ. ΣΙΕΤΤΟΥ Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα και ώρα 11:00, στον αίθριο χώρο του κτιρίου του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., η εκδήλωση εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πλοίαρχος Λ.Σ. ΛΙΑΡΑΚΟΣ Ν. τον οποίο πλαισίωσε η χορωδία του ιερέα του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Σημαιοφόρου Λ.Σ. Δημήτριου Βαρσαμίδη, ψάλλοντας εκκλησιαστικούς ύμνους.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης, οι επίτιμοι Αρχηγοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) ΣΥΡΙΓΟΣ Α., Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) ΡΕΝΤΖΕΠΡΗΣ Θ., και Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) ΣΟΥΛΗΣ Κ., ο Πρόεδρος της Λέσχης ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Π. και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ. ΚΑΛΑΡΩΝΗΣ Γ., ανώτατοι Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. καθώς και στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό.

Το μήνυμα του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την εθνική επέτειο αναφέρει τα εξής:
«Η Ιστορία, είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας του παρελθόντος. Αποτελεί για ένα λαό το θεματοφύλακα των μεγάλων πράξεων που έχουν διαδραματιστεί, αλλά και τον αδέκαστο κριτή των σφαλμάτων και των συμφορών που έχουν προκληθεί.
Το ηρωικό «όχι» που αναφώνησε η Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου 1940, μας καλεί να αναζητήσουμε, τη γόνιμη αναλογία, στη σημερινή εποχή. Σήμερα, που πολλοί καταχρώνται την ελληνική ιστορία μέσα από ανέξοδους λεονταρισμούς, το παράδειγμα του αυθεντικού ηρωισμού των προγόνων μας που πολέμησαν τους εισβολείς, πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί.
Οι νικητές του σύγχρονου οικονομικού πολέμου θα προέλθουν από το στρατόπεδο: της συλλογικής, πειθαρχημένης και σκληρής δουλειάς, της υπέρβασης των αδυναμιών και της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων.
Αυτό είναι και το μήνυμα εθνικής ευθύνης στις κρίσιμες στιγμές: Η νίκη επί του κακού μας εαυτού, η πειθαρχία και η ενότητα. Αυτό τον αγώνα πρέπει να δώσουμε σήμερα με όλες τις δυνάμεις μας. Αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]