ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΠΑΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Δράση σωματείου επισιτισμού μπροστά στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σπουδαστή-σπουδάστρια στα ΙΕΚ και τις επαγγελματικές σχολές.

     Το σωματείο του Επισιτισμού και τουριστικών επαγγελμάτων στο οποίο ανήκεις απευθύνεται σε εσένα που είσαι παιδί εργατικής λαϊκής οικογένειας, που βιώνεις κάθε μέρα την με τον χειρότερο τρόπο την ανέχεια, την εξαθλίωση, το Σωματείο σε καλεί να μην κάνεις βήμα πίσω από την ζωή που σου ανήκει! Να οργανωθείς στο Σωματείο και να παλέψεις για όλα όσα σου έχουν στερήσει..
       
              Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ
        

  H ανάπτυξή τους σημαίνει 13 δις ευρώ κέρδη μόνο φέτος για τους μεγαλοξενοδόχους και τους εφοπλιστές. Αυτό που περιμένει εμάς  είναι ανεργία και δουλειά για χαρτζιλίκι, με αυτούς τους όρους θα έρθει η ανάπτυξη που λένε. Ανάπτυξη για βιομηχάνους, εφοπλιστές και βέβαια για μεγαλοξενοδόχους. Την ώρα που σκίζονταν και πανηγύριζαν για την αύξηση στα έσοδα στον τουρισμό για το μεγάλο κεφάλαιο του κλάδου, την ίδια ώρα οι πρακτικάριοι μάγειρες έλιωναν στην κουζίνα για το ποσό των 350 ευρώ τον μήνα, με 12 ώρες δουλειά και ύπνο μέσα στα υπόγεια ή και αρκετές φορές μέσα στις αποθήκες. 
Και βέβαια όλα αυτά δεν τελειώνουν όταν πάρεις το πτυχίο.  Σε θέλουν μια ζωή εργαζόμενο με δικαιώματα πρακτικάριου. Θέλουν να περιπλανιέσαι από την ανεργία στην ψευτοδουλειά το καλοκαίρι, στην δουλειά χωρίς δικαιώματα για ένα κομμάτι ψωμί και μετά πάλι στην ανεργία. Ως ΕΔΩ!! Μην συμβιβαστείς σε μια ζωή βάσανο, μην επιτρέψεις σε κανέναν να σε θεωρεί παρακατιανό και του χεριού του δώσε απάντηση μαχητική μέσα από το σωματείο  για την  ζωή που σου ανήκει.
  Το σωματείο είναι ο ελάχιστος τρόπος για να μην είσαι μόνος! Να μην αντιμετωπίζεις μόνος την εργοδοτική τρομοκρατία και εκμετάλλευση, να διεκδικείς ανθρώπινους μισθούς και συνθήκες δουλειάς. Γιατί μπορείς! Γιατί η εργοδοσία οργανώνεται μαζί με την Κυβέρνηση, μαζί με την Ε.Ε για να σου αποσπά δικαιώματα. 

Το σωματείο είναι τα ελάχιστο μέσο που έχεις για να μαθαίνεις τι δικαιούσαι , γιατί το σύστημα δεν το συμφέρει να ξέρεις ότι εσύ δουλεύεις και οι εφοπλιστάδες και οι μεγαλοξενοδόχοι θησαυρίζουν από τη δική σου δουλειά, από το δικό σου τσακισμένο μεροκάματο, από την ασφάλιση μία μέρα τη βδομάδα ενώ δουλεύεις7 μέρες!
Έχουμε δύναμη στα χέρια μας αρκεί να ενωθούμε και αν οργανωθούμε σύμφωνα με τα συμφέροντά μας. Να μάθουμε ότι με όλον αυτό τον πλούτο που εμείς παράγουμε μπορούμε να ζούμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας. 
Κάνε και δική σου υπόθεση
την οργάνωση του αγώνα
Με συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση σε κάθε τμήμα, ειδικότητα, τάξη, αλλά και στο χώρο δουλειάς, με γνώμη για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις .
Τα 7μελή, τα 15μελή, οι επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολή μπορούν να γίνουν όπλα της οργάνωσης των σπουδαστών με την εκλογή αγωνιστών σπουδαστών, και όχι με τα τσιράκια του διευθυντή, του εργοδότη.
Οργανώσου στο σωματείο σου. Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ.
Μη συμβιβάζεσαι με τη σημερινή κατάσταση, με τις δυσκολίες. Με εμπιστοσύνη στην οργανωμένη δύναμη των εργατών, των παιδιών τους, του λαϊκού κινήματος μπορούμε να ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.
 Καλούμε όλους τους σπουδαστές από τις επαγγελματικές σχολές του ΟΑΕΔ, του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης, του ΟΤΕΚ, των Δημοσίων ΙΕΚ και των Ιδιωτικών ΙΕΚ να παλέψουμε για:

 -Να καταργηθούν τώρα τα δίδακτρα. Η χρηματοδότηση να είναι αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, να είναι όλα δημόσια και δωρεάν. Να καταργηθούν τα χαράτσια κάθε είδους. Πληρώνεις πολλά εσύ και η οικογένειά σου για την υγεία και εκπαίδευση, που πρέπει να παρέχονται σε όλους δωρεάν.
- Όχι στην απλήρωτη και ανασφάλιστη πρακτική. Να μην είναι στην ευθύνη των σπουδαστών να βρουν πρακτική.
 -Η πρακτική άσκηση των σπουδαστών να γίνεται με βάση την ειδικότητα, εξασφάλιση για όλους εποπτείας από το Υπουργείο και τη σχολή και συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των σπουδαστών.
 -Οι ώρες της πρακτικής να αμείβονται και να ασφαλίζονται με βάση τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
- Όλοι οι μαθητές που εργάζονται να δουλεύουν 6 ώρο με αποδοχές 8 ωρού. Την περίοδο των εξετάσεων άδεια από τη δουλειά με αποδοχές.
 -Όχι στο «χυλό» των διαφόρων τύπων σχολών, όπου για μια ειδικότητα παρέχουν διαφορετικά δικαιώματα και εκπαίδευση στους σπουδαστές. Ενιαίο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης.
 -Καμιά πιστοποίηση: Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά να είναι το πτυχίο. Κανένας νέος ανασφάλιστος
 -Εξασφάλιση έμπειρου και εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
 -Εξασφάλιση ασφαλών κτιριακών εγκαταστάσεων για τη δωρεάν στέγαση των σπουδαστών. Μέχρι τότε επίδομα ενοικίου για όσους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.
 -Δωρεάν σίτιση μέσα στη σχολή για όλους τους σπουδαστές.
 -Δωρεάν πάσο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 -Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες μας για όσα είναι απαραίτητα για τη μόρφωσή μας (βιβλία, πετρέλαιο, αναλώσιμα).
 -Ίσα δικαιώματα σε δουλειά και ασφάλιση για όλους τους μετανάστες μαθητές.
     
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ στις 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 5.00 μ.μ  ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΓΙΟΣΕΦ ΕΛΙΓΙΑ)

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ την 1 ΝΟΕΜΒΡΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
(ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 500 ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ σε όλη τη χώρα)   (ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από Γιάννενα 4.30 π.μ ΝΟΜΑΡΧΙΑ) 


ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ: 6989-456792, 6932-614934, 698-1136415    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]