ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Το “αιολικό” Renault EOLAB καταναλώνει 1 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα!

Ένα καινοτόμο υβριδικό όχημα με κατανάλωση 1 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μόλις 22 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο παρουσίασε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault.

Ο λόγος για το EOLAB, ένα μοντέλο με “ελληνικές” ρίζες καθώς η ονομασία του συντίθεται από το όνομα του θεού του Ανέμου, τον Αίολο και τη λέξη Laboratory (Εργαστήριο).

Το Renault EOLAB ενσωματώνει μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες μεταξύ των οποίων η χρήση πολύ ελαφρών υλικών, η προσαρμογή της αεροδυναμικής σε διαφορετικές αποστάσεις από το οδόστρωμα ανάλογα με την κίνηση, η απουσία καθρεπτών και η υποκατάστασή τους κάμερες, οι ειδικοί επίπεδοι τροχοί που είναι εξοπλισμένοι με ενεργά πτερύγια αν απαιτηθεί επιπλέον ψύξη στα φρένα κ.ο.κ.

Ο αεροδυναμικός συντελεστής με αυτόν τον τρόπο έχει φτάσει το εντυπωσιακό 0,235Cd! Προσθέστε και το γεγονός ότι το EOLAB είναι κατά 400 κιλά ελαφρύτερο από ένα σημερινό Clio και έχετε τη γενικότερη εικόνα.

Τo EOLAB δεν είναι κατασκευασμένο από ακριβά ανθρακονήματα, αλλά από έναν συνδυασμό άλλων υλικών που επιτυγχάνει σημαντική μείωση του βάρους, όπως το ατσάλι, το αλουμίνιο και το μαγνήσιο από το οποίο είναι κατασκευασμένη η οροφή βάρους 4,5 κιλά.

Το όχημα κινείται από το υβριδικό σύστημα Z.E. hybrid που περιλαμβάνει έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα (SCe) τοποθετημένο μπροστά ο οποίος αποδίδει 75 ίππους και 95 Nm ροπής και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 67 ίππων και 200 Nm ροπής τοποθετημένο πίσω. Η ηλεκτρική αυτονομία του πρωτοτύπου ανέρχεται σε 60 χιλιόμετρα και με ταχύτητες 120 χ.α.ω.

Το πρωτότυπο ίσως μπει στην παραγωγή μέχρι το 2020, αλλά το πιθανότερο είναι κάποιες από τις τεχνολογίες που ενσωματώνει να τις δούμε σε κάποιο μοντέλο Clio ή Megane.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]