ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ στο Mega:"Οι εικόνες που είδαμε προχθές είναι λυπηρές. Αφορούν το χθες, είναι περσινά ξινά σταφύλια να το πω έτσι λαϊκά και δεν έχουν καμία σχέση με το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ 
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΙΝΟ MEGA» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΚΗ ΚΑΙ ΙΟΡΔΑΝΗ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ

Δ. ΤΑΚΗΣ: Τετάρτη, 3 του Σεπτέμβρη σήμερα και έχουμε εδώ ήδη τους καλεσμένους μας για να συζητήσουμε όχι μόνο τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλη πολιτική επικαιρότητα.
                        Θα ξεκινήσω με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Βλάχο ο οποίος ήταν χθες στην επικαιρότητα για τις δηλώσεις που έκανε γύρω από τον Κώστα Καραμανλή, έτσι κι αλλιώς είναι από τους ανθρώπους που συνομιλούν τακτικά με τον πρώην Πρωθυπουργό, άρα αυτά που λέει δεν είναι απλώς λόγια, έχουν και μια γνώση, τον κ. Θοδωρή Δρίτσα από το ΣΥΡΙΖΑ, το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Ανδρουλάκη –γιορτάζετε σήμερα, το κόμμα σας, αν και λίγο γκριζαρισμένα γενέθλια αλλά..
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Γιορτάζουμε.
Δ. ΤΑΚΗΣ: Και το Βουλευτή του ΚΚΕ τον κ. Καραθανασόπουλο. Καλημέρα και σ’ εσάς.
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Να καλημερίσουμε σ’ αυτό το σημείο τον κ. Κεγκέρογλου, τον Υφυπουργό Εργασίας που είναι στην τηλεφωνική γραμμή.
Δ. ΤΑΚΗΣ: Οι πολίτες ταλαιπωρούνται έτσι διότι κάποιοι έξυπνοι τα προηγούμενα χρόνια έκλεβαν τα χρήματα του κράτους με «μαϊμού» συντάξεις.
Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Λέτε ότι αυτό είναι;
Δ. ΤΑΚΗΣ: Εσείς δε λέτε ότι είναι αυτό;
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Στο όνομα των «μαϊμού» συντάξεων δε μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία που έχει προβλήματα, ν’ αντιμετωπίζεται μ’ αυτό τον τρόπο.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Έχετε απόλυτο δίκιο. Το θέμα είναι το εξής: Είναι μονομερής η ευθύνη; Δηλαδή έχει ευθύνη το κράτος και δεν έχει ευθύνη αυτός ο οποίος για χρόνια έπαιρνε μια «μαϊμού» σύνταξη ή έπαιρνε τη σύνταξη του πατέρα του που έχει πεθάνει; Διότι ο κ. Δρίτσας θέλει να τα ισοπεδώσει όλα. Λέω κάτι απλό: Η περικοπή δαπανών η οποία δυστυχώς ήρθε διότι η χώρα έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας το 2009, πρέπει να γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε η γραφειοκρατία να μη δημιουργεί τέτοια φαινόμενα.
Δ. ΤΑΚΗΣ: Και να καίγονται με τα ξερά και τα χλωρά..
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Μα και στο παρελθόν υπήρχαν αυτά τα φαινόμενα, όμως επειδή υπήρχαν χρήματα αυτά τα φαινόμενα καλύπτονταν. Τώρα δεν υπάρχουν χρήματα.
Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ: Δε θέλω να ισοπεδώσω τίποτα, δε θέλω να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Δε θέλω εγώ ως πολιτική παράταξη, ή το κράτος, να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. θεωρώ αναίδεια να επικαλούμαι έναν που κορόιδεψε το κράτος για ν’ αποσείσω τις δικές μου ευθύνες. Αν εσείς τώρα κάνετε, κάνετε..
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Έχετε μια στρατηγική ως κόμμα. Τι λέτε; Δε φταίει ο φοροφυγάς, φταίει το κράτος. Στην πραγματικότητα, φταίει και το κράτος φταίει κι ο φοροφυγάς. Εσείς λέτε ότι δε φταίει αυτός που παίρνει παράνομη σύνταξη, μη νόμιμη σύνταξη, φταίει το κράτος. Πιστεύω ότι φταίει και αυτός και το κράτος. Αυτή είναι η διαφορά μας.                                               
Δ. ΤΑΚΗΣ: Εν αναμονή των διαπραγματεύσεων, θα μπορούμε τη σχολιάσουμε όταν θα έχουμε καθαρή και πλήρη εικόνα. Να επιστρέψουμε εδώ στο τραπέζι, στην πολιτική συζήτηση και να πάμε στον κ. Ανδρουλάκη γιατί σήμερα είναι τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, σήμερα περιμένουμε την επίσημη εκδήλωση του κινήματος με την ομιλία του κ. Βενιζέλου και το ερώτημα όλων είναι αν ο κ. Βενιζέλος θ’ απαντήσει στην πρόκληση και στα όσα έγιναν προχθές στο Ζάππειο από την πλευρά Παπανδρέου αλλά και αν θα κρατήσει το λόγο του και θα πει πώς φτάσαμε στη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ όπως άφησε να εννοεί προχθές ότι θα πεις, δείχνοντας προφανώς την Προεδρία και την Πρωθυπουργία Παπανδρέου.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Οι εικόνες που είδαμε προχθές είναι λυπηρές. Αφορούν το χθες, είναι περσινά ξινά σταφύλια να το πω έτσι λαϊκά και δεν έχουν καμία σχέση με το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης. Δε θέλω όμως να σταθούμε σ’ αυτό. Σήμερα είναι μια μέρα επετειακή, γιορτάζουμε τα 40 χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου και από κάποιες φωτεινές προσωπικότητες εκείνης της εποχής οι οποίες με την πορεία τους σφράγισαν κατά την προσωπική μου άποψη την καλύτερη περίοδο του ελληνικού λαού, τα χρόνια της μεταπολίτευσης.
                        Ήταν μια περίοδος ώριμης δημοκρατίας. Φτιάχτηκε ένα κοινωνικό κράτος που αφορούσε όλους τους Έλληνες χωρίς αποκλεισμούς. Υπήρξαν πρωτοφανείς υποδομές για τη χώρα που είναι η προίκα της για να βγούμε σήμερα από την κρίση. Η χώρα άρχισε να διαδραματίζει έναν σταθεροποιητικό ρόλο στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, ήταν πυλώνας ειρήνης, αξιοπιστίας και όχι μια χώρα συνεχούς αστάθειας όπως ήταν όλα τα χρόνια πριν τη μεταπολίτευση.
                        Σήμερα λοιπόν τι έχουμε: Έχουμε την απόλυτη ενοχοποίηση. Σήμερα προσπαθούν κάποιοι και από την Αριστερά και από τη Νέα Δημοκρατία και από την Ακροδεξιά, να ενοχοποιήσουν το ΠΑΣΟΚ και τη μεταπολίτευση. Γιατί; Ο καθένας έχει μικροκομματικό συμφέρον. Η Νέα Δημοκρατία θέλει να άρει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή που οδηγούν τη χώρα από το 2009 στα πρόθυρα της άτακτης χρεοκοπίας και να τις διαχύσει σε όλη την προηγούμενη περίοδο της μεταπολίτευσης. Κάτι το οποίο βέβαια δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Δ. ΤΑΚΗΣ: Ναι, αλλά γι’ αυτή τη θλιβερή εικόνα που βγήκε προχθές δε σας φταίει η Νέα Δημοκρατία, έτσι δεν είναι;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Δε θέλω να μειώσουμε την αξία τις σημερινής ημέρας μ’ αυτά που συνέβησαν προχθές. Η Νέα Δημοκρατία γιατί το κάνει αυτό; Θέλει να πάρει τις ευθύνες της κρίσης από πάνω της ώστε να τις φορτωθεί μόνο το ΠΑΣΟΚ. Η Αριστερά γιατί προσπαθεί να ενοχοποιήσει τη μεταπολίτευση; Διότι θέλει να πολιτεύεται βάσει της κυβερνητικής της παρθενίας και όχι βάσει προγράμματος.
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Παπανδρέου γιατί το κάνει;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ακούστε, είχα μια καθαρή τοποθέτηση.
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Αν είναι να κάνουμε μια κουβέντα, ή άμα είναι να κάνετε ένα μονόλογο.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Δεν αξίζει να παράγουμε 40 χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ένα εσωκομματικό γεγονός το οποίο σας λέω, είναι περσινά ξινά σταφύλια.
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Μα τι εσωκομματικό; Με συγχωρείτε, για να μιλήσουμε κανονικά τώρα. Λέτε, σας φταίει ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία. 40 χρόνια μαλώνετε ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα που ανεβαίνει εσάς θα κατηγορήσει, ποιον θα κατηγορήσει; Άλλο σας λέω εγώ. Ο Παπανδρέου γιατί το έκανε αυτό το πράγμα;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Θέλω να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα και το λέω αυτό γιατί σήμερα είναι μια επετειακή μέρα. Ό,τι έγινε προχθές είναι πολύ λυπηρό, δεν αφορά το μέλλον της παράταξης
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί το έκανε σας ρωτάω. Για να κατηγορήσει το Βενιζέλο; Για να κάνει καινούργιο κόμμα;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Δεν αφορά το μέλλον της παράταξης. Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι σενάρια, εκτιμώ ότι το ζήτημα δεν είναι πολιτικό, είναι καθαρά ψυχολογικό και αφορά μια προηγούμενη εποχή. Αφορά αν θέλετε άλλα χρόνια. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι αλλού.
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Άρα χρειάζεται ψυχίατρος υπηρεσίας όπως έλεγε το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ που κατέβηκε γρήγορα
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ στην ιστορική του διαδρομή είχε πολύ σκληρές εσωκομματικές συγκρούσεις. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι σήμερα είναι ένα κόμμα το οποίο μέσα στην κρίση είχε την πιο υπεύθυνη στάση απ’ όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Ακόμη και το δικό σας κόμμα κ. Βλάχο μίλαγε για αντιμνημόνια για τα οποία μιλάει και ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είναι πιο μνημονιακό και λέει πράγματα τα οποία όταν θα έρθει η ώρα, αν έρθει η ώρα ποτέ να κυβερνήσει θα τ’ αλλάξει όλα.
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Τι σημαίνει «ψυχολογικό πρόβλημα»;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Δε μπορώ να ζυγιάζω την ιστορία της παράταξης βάσει συμπεριφορών προσωπικών 10 και 15 ατόμων.
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Τι σημαίνει ψυχολογικό πρόβλημα; Δηλαδή κάποιοι είναι θυμωμένοι με το Βενιζέλο;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Δε μπορεί ν’ αναλυθεί η ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ από 50-60 θερμοκέφαλους οι οποίοι έκαναν αυτά που έκαναν προχθές. Είναι κάτι πολύ σημαντικότερο.
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Δε δίνετε όμως εξήγηση γιατί το έκαναν. Αυτοί θεωρούν ότι κάνουν μια πολιτική κίνηση.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Μειώνουμε τη σημερινή ημέρα αξιολογώντας την βάσει της συμπεριφοράς 50 και 60 ανθρώπων.
Δ. ΤΑΚΗΣ: Στη σημερινή ημέρα ο κ. Βενιζέλος θ’ απαντήσει στην πρόκληση;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Αυτή η ενοχοποίηση απέναντι στο ΠΑΣΟΚ έχει να κάνει με το ότι κάποιοι προσπαθούν ν’ αναδείξουν τη δική τους ιδεολογική μυθολογία. Βλέπουμε τα κόμματα της Ακροδεξιάς, την ενοχοποίηση της μεταπολίτευσης για να βγει πάλι στην επιφάνεια όλη αυτή η πολιτική φιλοσοφία περί προδοτών και  ανθρώπων που είναι πιο κοντά στην έννοια του έθνους. Βλέπουμε τη στάση της Αριστεράς που έχει να κάνει με τη νομιμοποίηση του ΠΑΣΟΚ γιατί θέλει να έχει μια παρθενία κυβερνητική, λες και όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης δεν ήξερε τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, όταν έλεγε όχι στο ΑΣΕΠ, στην αξιοκρατία, όχι στον «Καποδίστρια».
            Ποιο είναι το μέλλον της παράταξης κι εμείς ως ΠΑΣΟΚ τι πρέπει να κάνουμε; Πρέπει να κάνουμε μια δίκαιη αποτίμηση της μεταπολίτευσης, να δούμε τα λάθη ώστε να διορθωθούν  για το μέλλον των επομένων γενών, όχι όμως να στείλουμε αυτή την περίοδο στον Καιάδα. Και βέβαια αυτό πρέπει να το κάνουμε με την ενότητα της πολιτικής σκέψης και της πολιτικής δράσης και όχι με το μοίρασμα μικροεξουσιών.
                        Το ΠΑΣΟΚ το οποίο μοίραζε εξουσία για να έχει ενότητα, δεν έχει κανένα μέλλον.  Προσωπικά δεν εκφράζω τη στρατηγική όλων όσοι προχθές αλλά και σε άλλες εποχές έχουν την εντύπωση ότι θα πάμε στο παρελθόν για να έχουμε μια επίπλαστη ενότητα, την ενότητα των συμβιβασμών σ’ επίπεδο κορυφής και θεωρώ ότι θα είναι καταστροφή για την παράταξη. Η παράταξη πρέπει με την ιστορική της διαδρομή και με τα θετικά που έχει κάνει για τον τόπο, να προχωρήσει μπροστά.
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι λάθος που δεν ήρθε σήμερα ο Παπανδρέου;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε όλους όσοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη χώρα, Υπουργοί, Πρωθυπουργοί. Έπρεπε σήμερα να είναι παρόντες στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της παράταξης. Όλοι όμως.
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Μήπως μπέρδεψε τις ημερομηνίες ο κ. Παπανδρέου; Εγώ θέλω να πω πολύ απλά ότι ο άνθρωπος που το 2009 ψηφίστηκε σχεδόν από τους μισούς Έλληνες πολίτες και έγινε Πρωθυπουργός, κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια να εμφανιστεί και εμφανίστηκε χθες σαν αρχηγός μιας κλάκας 50 ανθρώπων που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα, όχι μόνο στο κόμμα του, γιατί δε μου πέφτει και λόγος, αλλά γενικότερα στην πολιτική ζωή του τόπου.
                        Ενώ είναι γνωστά τα γεγονότα και πώς έγιναν και τι έγινε και ό,τι δεν είναι γνωστό εμείς είμαστε της άποψης να το ψάξουμε, να δούμε τι έφταιξε.
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Σας ενόχλησε το σύνθημα «Γιώργο γερά, να φύγει η Δεξιά»;
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Μάλλον για γελιοποίηση μπορώ να μιλήσω κι όχι για ενόχληση.
Δ. ΤΑΚΗΣ: Πάντως αυτοί που το φώναζαν προφανώς πρέπει να έχουν ξεχάσει ότι όλη αυτή η διακυβέρνηση των τελευταίων χρόνων έχει γίνει με την ψήφο εμπιστοσύνης και του Γιώργου Παπανδρέου, έτσι; Για να μην τρελαθούμε σ’ αυτή τη χώρα εντελώς.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Τώρα τι προσπαθείτε να κάνετε; Με τη συμπεριφορά 50 γραφικών να ξεπλύνετε τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας; Δηλαδή επειδή βρέθηκαν 50 γραφικοί θα πούμε σήμερα ότι ο Καραμανλής, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ευθύνη για την κατάρρευση της χώρας; Αν είναι δυνατόν. 40 χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ;
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Αφήστε τον Καραμανλή και την ευθύνη, θα τα πούμε εν καιρώ αυτά. Γιατί δεν τους απομονώσατε;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Δηλαδή βουτάμε μια ζυγαριά κι έχουμε 50 γραφικούς και την κατάρρευση της χώρας το 2009; Σας παρακαλώ πολύ.
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Δε λέει αυτό, σήμερα δεν κυβερνά ο Καραμανλής όμως,
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Εμείς από την αρχή της κρίσης είχαμε μια συνεπή στάση. Πήραμε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα..
Δ. ΤΑΚΗΣ: Κύριε Ανδρουλάκη αυτό είπαμε;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Μα αυτό ακούω.
Δ. ΤΑΚΗΣ: Όχι, κάνετε λάθος, εμείς είπαμε για το σύνθημα που ακούστηκε προχθές, που αυτό το σύνθημα..
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: 50 γραφικοί το είπαν αυτό το πράγμα.
Δ. ΤΑΚΗΣ: Μα οι 50 γραφικοί οργανώθηκαν όμως, δεν έπεσαν έτσι, από τον ουρανό.
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Γιατί τους 50 γραφικούς δεν τους αποστόμωνε ο κ. Παπανδρέου, να τους πει «παρακαλώ σταματήστε», οι διοργανωτές. Αλλά τους άφησαν και έδιναν και την εντύπωση ότι το απολαμβάνουν, ότι κάτι κάνουν. Προφανώς δεν έκαναν τίποτα, μια τρύπα στο νερό.
                        Απ’ την άλλη πρέπει να θυμίσουμε και σ’ αυτούς που φώναζαν και σ’ αυτούς που τους καλύπτουν, ότι το πρώτο μνημόνιο το ψηφίσατε μόνοι σας..
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Καταλάβατε τι πού πάει η κουβέντα κ. Χασαπόπουλε;
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Βεβαίως εκεί πάει. Εσείς το πάτε.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: 50 γραφικοί στη ζυγαριά και εκκαθάριση της χώρας από τον Καραμανλή. Αν είναι δυνατόν τώρα..
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Εσείς το πάτε εκεί.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Μα εσείς πάτε ν’ απενεχοποιήσετε μια ολόκληρη περίοδο, αυτό που είπα στην αρχή.
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Αφήστε την περίοδο.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Η Νέα Δημοκρατία τι πάει να κάνει; Να τα φορτώσει όλα στο βάθος της μεταπολίτευσης ενώ κατέρρευσε η χώρα το 2004-2009 στα χέρια του κ. Καραμανλή.
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Όχι, δεν κατέρρευσε στα χέρια του Καραμανλή.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Σοβαρά; Για πείτε μου τι έλλειμμα είχε η χώρα το 2004 και πόσο είχε το 2009; Το μεγαλύτερο παγκοσμίως έλλειμμα εξωτερικών συναλλαγών το 2008.
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζετε ότι μπορούμε να το λύσουμε αυτό ο θέμα;
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Όχι, δε μπορούμε να το λύσουμε.
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι στους ιστορικούς του μέλλοντος..
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Το έλλειμμα αφήστε το και ιδιαίτερα όταν το ψάχνει η Δικαιοσύνη. Αφήστε να το ξεδιαλύνει η Δικαιοσύνη..
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Το πρόβλημα τώρα είναι οι πρώην ΠΑΣΟΚοι που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι οι Δεξιοί, οι Νεοδημοκράτες που πήγαν στη Χρυσή Αυγή ή στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Δ. ΤΑΚΗΣ: Το πρόβλημα είναι κ. Ανδρουλάκη ότι ένας πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματός σας λειτουργεί υπέρ ενός άλλου κόμματος με τη συμπεριφορά του. Αυτό είναι το πρόβλημα.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ο καθένας προσπαθεί ν’ αφηγηθεί για το μικροκομματικό του συμφέρον την πραγματικότητα μ’ έναν άλλο τρόπο. Δηλαδή ένα γεγονός 50 ανθρώπων, έχει γίνει φοβερό θέμα και αναλογιζόμαστε όλα τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με 50 τύπους.
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Αφήστε τους 50 ανθρώπους, εδώ ρωτάμε κάτι πιο ουσιαστικό: Ο Παπανδρέου και όλο αυτό, λειτουργεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ; Πολιτική εκτίμηση πείτε, αφήστε τους 50.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Η συμπεριφορά αυτή ήταν πολύ λυπηρή και λάθος. Επίσης σήμερα έπρεπε να ήταν παρών ο Γιώργος Παπανδρέου στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Δέ θέλετε ν’ απαντήσετε επί της ουσίας. Το ΠΑΣΟΚ έφτασε στο 8%..
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Απαντώ, θ’ απαντήσω όμως όπως θέλω εγώ και όχι όπως θέλετε εσείς.
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ έφτασε στο 8% και κάποιοι λένε ότι υπάρχει τεράστια μετακίνηση ψηφοφόρων που ψήφισαν το 2009 προς το ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την προσπάθεια..
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ο Παπανδρέου το έκανε αυτό; Σας παρακαλώ τώρα.. Εδώ υπήρχε μια οικονομική κρίση, εδώ άλλαξε η κοινωνία.
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα δεν το κάνει ο Παπανδρέου, αυτό σας λέω.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Μα ακούστε τώρα, εάν κάποιος πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ πήγε από το 44% στο 12% διότι κάποιος μετακινούσε ψηφοφόρους, κάνει λάθος. Το ΠΑΣΟΚ δέχεται μια κρίση, εάν θέλουμε να την ξεπεράσουμε με ενότητα πραγματική και όχι επίπλαστη. Το είπα, όχι ενότητα, μόνο σ’ επίπεδο κορυφής. Πολιτική ενότητα.
Γ. ΒΛΑΧΟΣ:
Δ. ΤΑΚΗΣ: Πάντως ο κ. Ανδρουλάκης φαντάζομαι το «δε μπορεί να εκλεγεί» είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα ψήφιζε ποτέ Καραμανλή.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Υπάρχει περίπτωση το ΠΑΣΟΚ να πει ποτέ αυτό; Να επιβραβεύσουμε τι; Την οικονομία που άφησε πίσω το 2009;
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Μη συγκρίνετε, σε λίγο θα βλέπετε το 2009 πολύ μακριά. Ο κόσμο ξέρετε, έχει μνήμη και συγκρίνει πώς ζούσε το 2009 και πώς ζει σήμερα. Μην επιμένετε και μην προκαλείτε.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Το τι παραλάβατε το 2004 και τι δώσατε το 2009..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]