Απολογισμός του φετινού καλοκαιριού Πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων τουριστών η Σκιάθος ,τρίτη η Πάργα, στη δεκάδα τα Σύβοτα και η Λευκάδα

Ξεκινήσαμε τον απολογισμό του φετινού καλοκαιριού με την έρευνα για τον κορυφαίο καλοκαιρινό προορισμό για κάθε Ευρωπαϊκή χώρα. Ποιοι προορισμοί είναι όμως οι πιο δημοφιλείς για τους Έλληνες και ποιοί για τους ξένους τουρίστες της χώρας μας; Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago, ερεύνησε και παρουσιάζει το top 10 των ελληνικών προορισμών για Έλληνες και ξένους.
top-proorismoi-gia-ellines-kai-ksenous-touristes-ellinikoi-proorismoi-kalokairi-2014
Κορυφαίος ελληνικός προορισμός για τους Έλληνες το καλοκαίρι του 2014 ήταν η Σκιάθος. Ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους ξένους τουρίστες ήταν η κοσμοπολίτικη Μύκονος.
Η δεύτερη θέση ανήκει στα Χανιά για τους Έλληνες και στη Ρόδο για του ξένους τουρίστες.
Την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων κατακτά η «μαργαριταρένια» Πάργα ενώ αντίστοιχα στις προτιμήσεις των ξένων η Περίσσα Σαντορίνης.
Πλήθος Ελλήνων αναζήτησε την πόλη του Ναυπλίου κατατάσσοντας την στην τέταρτη θέση. Στην ίδια θέση συναντάται το Φαληράκι της Ρόδου στην αντίστοιχη λίστα για τους ξένους τουρίστες.
Η Σκόπελος φαίνεται να αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Ελλήνων καθώς βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας. Αντίστοιχα, η πέμπτη πιο δημοφιλής περιοχή για τους ξένους τουρίστες είναι το Καμάρι Σαντορίνης.
Εκτός δημοφιλέστερος προορισμός για το φετινό καλοκαίρι ήταν η Μύκονος για τους Έλληνες, και τα Φηρά Σαντορίνης για τους ξένους τουρίστες.
Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας φαίνεται να επέλεξαν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους πολλοί Έλληνες, καθώς βρίσκονται στην έβδομη θέση της κατάταξης. Για τους ξένους επισκέπτες ο έβδομος πιο δημοφιλής προορισμός ήταν τα Μάλια Κρήτης.
Την όγδοή θέση του top 10 του φετινού καλοκαιριού κατακτά ο Αδάμαντας της Μήλου για τους Έλληνες τουρίστες. Για τους ξένους η όγδοη θέση ανήκει στην Οία Σαντορίνης.
Την ένατη θέση κατακτά η όμορφη Νικιάνα Λευκάδας για τους Έλληνες και η Κως για τους ξένους τουρίστες.
Τέλος, η δέκατη θέση της λίστας των δημοφιλέστερων καλοκαιρινών προορισμών ανήκει στο Τολό Αργολίδας για τους Έλληνες και το Ρέθυμνο για τους ξένους τουρίστες.
*Τα στοιχεία της έρευνας βασίζονται στις αναζητήσεις των χρηστών της trivago από το διάστημα 01.04.2014 έως 31.08.2014, για την ταξιδιωτική περίοδο Ιούνιος-Αύγουστος 2014, με διάρκεια διαμονής περισσότερο από 7 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]