Συσκευή που σε γλιτώνει από τον ύπνο στο τιμόνι

Και ναι είναι γεγονός. Βρέθηκε λύση για όσους οδηγούς αποκοιμούνται στο τιμόνι. Βέβαια η συνταγή είναι γνωστή, όσοι οδηγούν δεν θα πρέπει να είναι κουρασμένοι ή υπό την επήρεια του αλκοόλ γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Για το αλκοόλ δεν έχει βρεθεί κάποια πατέντα μέχρις στιγμής ωστόσο για τον ύπνο υπάρχει λύση.

Όπως αναφέρει και το σχετικό δημοσίευμα στους Financial Times, η μεγαλύτερη αμερικανική βιομηχανία, General Motors, ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά το πρώτο αυτοκίνητο που θα εντοπίζει αυτόματα πότε ο οδηγός νυστάζει. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο προσκήνιο μια έξυπνη πατέντα για την αποφυγή του ύπνου εν ώρα οδήγησης, Θυμηθείτε την "έξυπνη ζώνη" που είχαν σχεδιάσει ισπανοί ερευνητές ΕΔΩ.
Για την ώρα, η συγκεκριμένη πατέντα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και αναμένεται να τελειοποιηθεί και να προωθηθεί στην αγορά μέσα στην διετία 2017-2019. Μπορεί η συγκεκριμένη πατέντα να ακούγεται σαν ιδέα απλή, ωστόσο στην εφαρμογή της δεν είναι και τόσο. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, το σύστημα θα μπορεί να ανιχνεύσει τις κινήσεις των ματιών και την κλίση του κεφαλιού του οδηγού, έτσι ώστε να αναγνωρίζει αν από λεπτό σε λεπτό ετοιμάζεται να κοιμηθεί πάνω στο τιμόνι.
Η ιδέα ανήκει στον αυστραλιανό όμιλο "Seeing Machines" που εδρεύει στο Λονδίνο όμως πρόσφατα συνεργάστηκε με την εταιρεία κατασκευής προϊόντων ασφαλείας "Takata", η οποία και θα προμηθεύσει με τα έξυπνα τεχνολογικά συστήματα την General Motors.
Η διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει μέσα στην πενταετία να κατασκευάσει περίπου 500.000 αυτοκίνητα με το συγκεκριμένο σύστημα ανίχνευσης της νύστας. 
Ωστόσο η συγκεκριμένη τεχνολογική εφεύρεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις ΗΠΑ καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες περί καταπάτησης της ιδιωτικότητας και υπάρχουν αμφιβολίες στον τρόπο που θα διαχειρίζονται τα δεδομένα του μηχανήματος ασφαλιστές και κατασκευαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]