Η εταιρεία που απειλεί τους οδηγούς ταξί ψάχνει προσωπικό στην Ελλάδα

Η Uber είναι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ιδιωτικών μετακινήσεων και αποτελεί άμεση απειλή για το επάγγελμα των οδηγών ταξί. Πρόσφατα εντοπίστηκε αγγελία της που αναζητούσε προσωπικό στην Ελλάδα.
Όπως είχαμε αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα στις 4/9 πρόκειται για μία εφαρμογή που μετατρέπει ιδιώτες οδηγούς σε μεταφορείς. Οι χρήστες δεν έχουν παρά να κατεβάσουν την εφαρμογή στο κινητό τους και μέσω GPS, να εντοπίσουν σε πραγματικό χρόνο ιδιωτικά οχήματα, τα οποία βρίσκονται κοντά τους και να τα χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους - έναντι αμοιβής - αντί για ταξί!

Από την άλλη πλευρά όσοι ιδιώτες θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Uber κάνουν εγγραφή στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η οποία πληρώνεται ως διαμεσολαβητής. Η ιδέα ακούγεται απλή και έχει εκτοξεύσει την αξία της εταιρείας στα 14 δις ευρώ μέσα σε λίγους μήνες (διαβάστε ΕΔΩ λεπτομέρειες).

Η αγγελία στο διαδίκτυο

Τους τελευταίους μήνες υπάρχει έντονη φημολογία ότι επόμενος ευρωπαϊκός σταθμός της Uber είναι η Αθήνα. Οι φήμες εντάθηκαν όταν εντοπίστηκε αγγελία της εταιρείας στο Linkedln που ζητούσε δύο άτομα για να στελεχώσουν το γραφείο της στην πρωτεύουσα.

Η αγγελία έμεινε ενεργή για μία εβδομάδα περίπου και στη συνέχεια αποσύρθηκε, γεγονός που σημαίνει ότι είτε καλύφθηκαν οι θέσεις, είτε ότι η Uber «πάγωσε» τη δραστηριοποίηση της στην Ελλάδα. Στο άμεσο μέλλον θα δοθεί η απάντηση.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]