‘‘Άστεγος’’ επιστρέφει είκοσι δολάρια σε όποιον προθυμοποιηθεί να τον βοηθήσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει η Αντουανέτα Τσίπουρα

Ότι κάνεις σε αυτή την ζωή, είτε καλό, είτε κακό, η μοίρα έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να σου το επιστρέφει.

Αυτή είναι και η στρατηγική πίσω από το πρόσφατο βίντεο του Αμερικανού φαρσέρ ‘‘Big Daw’s’’ που είναι διαθέσιμο στο Youtube. Το βίντεο απευθύνεται στο ευαίσθητο -παγκόσμιο πλέον- πρόβλημα των αστέγων ενώ ταυτόχρονα δίνει έμφαση στους εκλεκτούς ανθρώπους που προσφέρονται να βοηθήσουν από το υστέρημά τους.

Αξίζει να παρακολουθήσετε αυτό το κοινωνικό πείραμα, όπου ο γνωστός φαρσέρ υποδύεται τον άστεγο που έχει ανάγκη από χρήματα και ύστερα, δίνει είκοσι δολάρια πίσω σε όποιον τον βοήθησε. Οι αντιδράσεις τους είναι μοναδικές…

Ο Big Daws κινητοποιείται από το να προκαλεί το γέλιο ή να δημιουργεί ένα κλίμα αμηχανίας, που είναι διασκεδαστικό στους άλλους, όμως είναι ξεκάθαρο πόσο πολύ απολαμβάνει, να επιδρά θετικά στη ζωή των ανθρώπων…

Δεδομένης της οικονομικής ύφεσης, της σκληρής λιτότητας και της ανεργίας που πλήττει πολλές χώρες, το πρόβλημα των αστέγων έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις πράγμα που καταδεικνύει την έλλειψη κοινωνικών υποδομών και το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας.

Ωστόσο, η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι απλή και δεν αποτελεί λύση του η φιλανθρωπία. Στη χώρα μας, το γνωστό -αλλά μάλλον άγνωστο- σε κάποιους άρθρο 21 του Συντάγματος είναι ξεκάθαρο. ‘‘Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή στεγάζονται ανεπαρκώς, αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του κράτους’’.

Είναι λοιπόν, επιτακτική η ανάγκη διάθεσης περισσότερων πόρων για τη καταπολέμηση του φαινομένου και η αξιοποίησή τους σύμφωνα με ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης.

Εν κατακλείδι, εμείς σαν κοινωνία, ας μην μένουμε απαθείς και ψυχροί απέναντί τους, αλλά ας δείξουμε έμπρακτα τη συμπόνια μας με το να δίνουμε, ό,τι μπορούμε, όποτε μπορούμε, σε όποιον μπορούμε… γιατί το καλό, πάντα επιστρέφει σε μας και μας ανταμείβει.
 rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]