ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Μενδώνη: Όποιος ή όποιοι φιλοξενούνται στον τάφο της Αμφίπολης πρέπει να ήταν κοσμοπολίτες

Από την αποκάλυψη των Σφιγγών μέχρι τις δύο Καρυάτιδες που ήρθαν στο φως το περασμένο Σάββατο... Κάθε μέρα και ένα νέο... θαύμα στην Αμφίπολη! Εντυπωσιακά ευρήματα που ανάγκασαν και τους πιο δύσπιστους επιστήμονες να πάρουν θέση για την ανασκαφή, ενώ η τελευταία είδηση της ανακάλυψης των Καρυάτιδων ταξίδεψε από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι την Κίνα. 

Μια μοναδική και ιδιαίτερη ανακάλυψη μέσα σε ένα τύμβο γεμάτο μυστήρια για τον ή τους ενοίκους του τάφου, που μαρτυρά ιδιαίτερης σπουδαιότητας μνημείο τόσο για την καλλιτεχνική του επιμέλεια όσο και για το μέγεθός του και βέβαια τον πλούτο όσων αποκαλύπτονται. 

Όπως δηλώνει η Λίνα Μενδώνη, γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, ο τύμβος κρύβει έναν ή περισσότερους κοσμοπολίτες. «Ένα μνημείο με εξέχοντα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε διάφορες εποχές και πολιτισμούς» είπε στην «Καθημερινή» σημειώνοντας πως «πρόκειται για ένα κοσμοπολίτικο μνημείο. Όποιος ή όποιοι φιλοξενούνται σ’ αυτό -κάτι που θα δείξει η ανασκαφή-, είναι φανερό πως πρέπει να ήταν και οι ίδιοι κοσμοπολίτες».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]