ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

«Μυρίζουν» εκλογές: Μειώνουν το ΦΠΑ και ρίχνουν τις τιμές

Μυρωδιά εκλογών... αναδύεται από τα σχέδια της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ και την προσπάθεια μείωσης της τιμής του φρέσκου γάλακτος στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Από την έναρξη της ΔΕΘ και τις εξαγγελίες των πολιτικών αρχηγών αυτό είναι εμφανές. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε σειρά φορολογικών ελαφρύνσεων, αλλά και λύσεις στο καυτό πρόβλημα των κόκκινων δανείων επιχειρηματικών και ιδιωτικών. Τώρα, το υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποιεί συσκέψεις επί συσκέψεων για να μειώσει τον ΦΠΑ και να ρίξει την τιμή του γάλακτος. Η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προσανατολίζεται στη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Το υπουργείο επεξεργάζεται μελέτη που έχει στόχο την ποσοτικοποίηση των επιπτώσεων από τη μείωση του φόρου σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων όπως το ψωμί, το γάλα και το ελαιόλαδο, που θεωρούνται βασικά για το καλάθι των νοικοκυριών.

Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα είχε τεθεί ξανά στο παρελθόν, ωστόσο τώρα -δεδομένης και της οικονομικής και πολιτικής- συγκυρίας το ζήτημα επανέρχεται. 

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, η μείωση του ΦΠΑ, από το 13% που είναι σήμερα, στοχευμένα σε βασικά αγαθά μπορεί να ενισχύσει την κατανάλωση, που έχει ειωθεί σημαντικά λόγω κρίσης.



Εν τω μεταξύ, με στόχο τη μείωση της τιμής στο γάλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και της γαλακτοβιομηχανίας. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]