Δήμος Ιωαννιτών:ΔΕΥΑΙ-ΑΜΕΑ ,ΔΕΥΑΙ-αποχέτευση Πεδινής ,Πίνδος κ.α απο τη συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου στις 17/9/2014


ΔΕΥΑΙ-ΑμΕΑ

«Κάποιο επιλέγουν ακόμη και σήμερα να χρησιμοποιούν παλιοκαιρίτικες τακτικές και να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, ενώ είχαν μάθει τόσα χρόνια να λειτουργούν με λογικές ομηρίας ανθρώπων», είπε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, απευθυνόμενος στον επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», Νίκο Γκόντα, που έθεσε το θέμα των συμβάσεων των ΑμΕΑ στη ΔΕΥΑΙ.
Ζήτησε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, να εξηγήσει πως ενώ οι συμβάσεις που έγιναν επί των ημερών του αφορούσαν στη ΔΕΥΑΙ, τα 2/3 των εργαζομένων απασχολούνταν σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου. 
«Θέλω αυτά τα παιδιά να πιστέψουν ότι παλέψαμε και προβληματιστήκαμε πάρα πολύ. Προχωρήσαμε στη μετατροπή  ενός αριθμού συμβάσεων  σε αορίστου χρόνου, ώστε να μη διαταραχθεί η ευαίσθητη οικονομική ισορροπία της επιχείρησης», υποστήριξε ο Δήμαρχος και αναφερόμενος στο κριτήριο του ποσοστού αναπηρίας που χρησιμοποιήθηκε, εξήγησε: 
«Είδαμε ότι οποιοσδήποτε συνδυασμός κριτηρίων ανά πάσα στιγμή θα ήταν διαβλητός. Ήταν απόφαση μας η διαδικασία να είναι διάφανη, αφήνοντας πίσω τακτικές που η παράταξη της σημερινής αντιπολίτευσης χρησιμοποιούσε στο παρελθόν. Θελήσαμε να βάλουμε μια  «κουρτίνα» και να μη ξέρουμε ποιος είναι πίσω, αν είναι  «ο δικός σας» ή  «ο δικός μας».

Ο κ. Μπέγκας κατέληξε λέγοντας πως από 1/1/2015 θα υπάρξουν ο προγράμματα για ΑμΕΑ αλλά και άλλα προγράμματα που δημιουργούν θέσεις εργασίας στο Δήμο, τα οποία θα καλυφτούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε υπηρεσίας, έτσι ώστε ο κάθε εργαζόμενος να δουλεύει εκεί όπου έχει προσληφθεί.

ΔΕΥΑΙ- αποχέτευση Πεδινής

Αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ θα παύσει κάθε διαδικασία που αφορά στο συμπληρωματικό έργο της αποχέτευσης Πεδινής, όπως ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας.
Υπογράμμισε δε πως «είμαστε κάθετα αντίθετοι στο θέμα των απευθείας αναθέσεων κι αυτό είναι η ξεκάθαρη πολιτική θέση της Δημοτικής Αρχής»
Ο κ. Μπέγκας παρουσίασε το σκεπτικό της υπηρεσιακής εισήγησης και υπογράμμισε πως – όπως ενημερώθηκε- το προηγούμενο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ όταν το υπερψήφισε είχε ξεκάθαρη θέση πως  μπορεί να προχωρήσει μόνο εφόσον τηρείται η νομιμότητα κάτι που, άλλωστε, ελέγχεται από τη Διαχειριστική Αρχή και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. 

ΠΙΝΔΟΣ

Ο Δήμος Ιωαννιτών –όπως ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο- θα συμπαρασταθεί πολιτικά και με την άσκηση κάθε ένδικου μέσου στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», στην αυριανή εκδίκαση της αίτησης για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης επιβολής προστίμων.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών σε αυτή τη φάση του δικαστικού αγώνα της «ΠΙΝΔΟΣ» δεν εξετάζεται η ουσία της υπόθεσης περί καρτέλ, αλλά επιδιώκεται να ανασταλεί η πληρωμή του εξοντωτικού προστίμου μέχρι να εκδικαστεί η ουσία της υπόθεσης. 
«Δεν είμαστε υπέρ των καρτέλ, αλλά αν πληρωθεί σήμερα το πρόστιμο ενώ δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση, αυτό θα σημάνει οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα για ολόκληρη την περιοχή μας. Παίρνουμε σήμερα μια απόφαση για να στηρίξουμε τον παραγωγικό ιστό που κινείται γύρο από την πτηνοτροφία», είπε ο κ. Μπέγκας. 

Περί της εκλογής Γιάννη Λιόντου

Για το ζήτημα περί ασυμβίβαστου του Αντιδημάρχου Γιάννη Λιόντου που έθεσε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας»,  προσφεύγοντας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κατηγόρησε τον κ. Γκόντα ότι θέτει εκ του πονηρού το θέμα, θέλοντας να του δώσει και ηθική διάσταση. 
«Δεν υπάρχει ηθικό και πολιτικό ζήτημα για μας. Ο κ. Λιόντος ως επαγγελματίας συμμετείχε στο διαγωνισμό και ανέλαβε έργο της ΔΕΥΑΙ πολύ πριν συμμετάσχει ως υποψήφιος στις εκλογές. Το έργο ολοκληρώθηκε, δεν προχώρησε το τυπικό κλείσιμο του φακέλου λόγω καθυστέρησης στην αποπληρωμή του από τη ΔΕΥΑΙ», απάντησε ο Δήμαρχος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]