ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Διασυρμός της Ελλάδας στα διεθνή Media για τη δηλητηρίαση στο ξενοδοχείο της Ρόδου

Τα πυρά των διεθνών Media δέχεται τα τελευταία 24ωρα Ελλάδα για τη βαριάς μορφής τροφική δηλητηρίαση που υπέστησαν εκατοντάδες Γάλλοι αλλά και Ρώσοι που έκαναν διακοπές στο πολυτελές ξενοδοχείο Lindos Imperial, στη Ρόδο. Η είδηση κάνει το γύρο των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, καθώς οι Γάλλοι που επέστρεψαν στη χώρα τους μίλησαν σε δημοσιογράφους, ενώ και η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Εποπτεία της Προστασίας των Καταναλωτών ανακοίνωσε ότι στις 11 Αυγούστου 94 Ρώσοι τουρίστες χρειάσθηκαν γιατρό μετά από δείπνο, που είχαν σε ξενοδοχείο της Ρόδου.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, περίπου 400 με 600 γάλλοι τουρίστες -στην πλειοψηφία τους από την Τουλούζη - έπεσαν θύματα της κακής ποιότητας του προσφερόμενου φαγητού στο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Λίνδο της Ρόδου. Την είδηση δημοσίευσε την Τετάρτη το κανάλι RTL για να ακολουθήσει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, επισημαίνοντας το μυστήριο γύρω από τη μαζική δηλητηρίαση ευρωπαίων τουριστών, χωρίς ωστόσο να κατονομάσουν το τουριστικό κατάλυμα πολυτελείας.

Την Πέμπτη, η ηλεκτρονική έκδοση της Le Parisien και η γαλλική τοπική ιστοσελίδα της Τουλούζης Ladepeche.fr διασύρουν τη συγκεκριμένη παροχή τουριστικών υπηρεσιών στη χώρα μας, φιλοξενώντας επώνυμες μαρτυρίες γάλλων τουριστών.

Μαρτυρίες τουριστών

Με συνέντευξη τους στο Ladepeche.fr η Μαρσέλ και ο Ζαν - Πιερ Λακό καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης «Πιερ Σαμπατιέ», περιγράφουν πώς οι ίδιοι, η κόρη τους και τα πέντε εγγόνια τους ξόδεψαν 20.000 ευρώ για τις διακοπές τους στη Λίνδο, που τελικά μετατράπηκαν σε μια απίστευτη ταλαιπωρία που τους κόστισε τόσο στην τσέπη όσο και στην υγεία τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι γαλλικές ιστοσελίδες, αυτό που εξέπληξε τον καθηγητή, ήταν ότι τα συμπτώματα μοιάζουν πολύ με τους φορείς της μόλυνσης που ευθύνονται για αρρώστιες όπως ο δάγκειος πυρετός και ο ιός που μεταδίδεται επίσης από τα κουνούπια, ο chikungunya.

Ο λόγος που οδηγεί τον Σαμπατιέ σε αυτό το συμπέρασμα «είναι η ταχύτητα με την οποία τόσοι πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και μεγάλου μέρους του προσωπικού (του ξενοδοχείου), αποδεκατίστηκαν τόσο γρήγορα».

«Ταξιδεύω πολύ και ποτέ μου δεν έχω δει κάτι παρόμοιο» τονίζει ο Λακό ο οποίος αποκάλυψε ότι τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί που «χτυπήθηκαν» από την αρρώστια, ζήτησαν εξηγήσεις από τον διευθυντή του ξενοδοχείου που φιλοξενούσε στις εγκαταστάσεις του 1.400 τουρίστες, αλλά και μια εκτίμηση για την αρχή της περίεργης αυτής επιδημίας. Η εξήγηση που έλαβε δεν τον ικανοποίησε, όπως καταγγέλλει.

Ο ξενοδόχος του είπε πως «το νησί της Ρόδου επηρεάστηκε από έναν ιό που υπάρχει στον αέρα και πως η τροφή και το νερό δεν ευθύνονταν» για την κατάσταση.

Άλλος παραθεριστής, από το Λουξεμβούργο, που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του, κατήγγειλε στα γαλλικά ΜΜΕ ότι «τρεις γιατροί ήταν στη διάθεσή μας, αλλά για να μας εξετάσουν έπρεπε να πληρώσουμε εκ των προτέρων πάνω από 100 ευρώ».

Οι Γάλλοι ανέφεραν ότι μετά την εκδήλωση των κρουσμάτων, η διοίκηση του καταλύματος έθεσε σε εφαρμογή ένα πρωτόκολλο υγιεινής, όπως το καλό πλύσιμο χεριών πριν την είσοδο στους χώρους των εστιατορίων, αλλά όπως καταγγέλλουν, αποδείχθηκε ανεπαρκές, καθώς η μόλυνση εξαπλωνόταν με αμείωτο ρυθμό.

Τι λέει το ξενοδοχείο στην ανακοίνωση

Τη δική της απάντηση έδωσε η διοίκηση του Lindos Imperial, με ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει: «Βιώσαμε μια ασθένεια, η οποία επηρέασε κάποιους από τους επισκέπτες μας. Τα συμπτώματα που παρουσίασαν ήταν υψηλές θερμοκρασίες, εμετοί και διάρροια.

Οσοι έμειναν στα δωμάτια τους ένιωσαν καλύτερα μέσα σε 24-48 ώρες με τη βοήθεια απλής θεραπευτικής αγωγής. Ιδιωτικά ταξιδιωτικά πρακτορεία από την Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία πήραν δείγματα φαγητού και νερού από όλες τις περιοχές του ξενοδοχείου. Ολα τους ήταν αρνητικά, οπότε μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι η ασθένεια ξεκίνησε από κάποιο εξωτερικό επισκέπτη.

Να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο και υψηλά υγειονομικά στάνταρντς. Η σημερινή κατάσταση του ξενοδοχείου είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου νέα κρούσματα ασθένειας. Από το πρώτο κρούσμα, άλλωστε, πήραμε τα ανάλογα μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι χώροι του ξενοδοχείου είναι καθαροί…».
πηγη sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]