Botox: Μπορεί να βοηθήσει στην μάχη κατά του καρκίνου;

Χρήσιμη βοήθεια στην μάχη κατά του καρκίνου, ιδιαίτερα του στομάχου, θα μπρούσαν να προσφέρουν οι ενέσεις Botox, υποστηρίζουν οι ειδικοί ύστερα από σχετικά πειράματα σε ποντίκια.
Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Science Translational Medicine», τα νεύρα βοηθούν στην ανάπτυξη καρκίνου στομάχου. Από τα πειράματα που έγιναν σε ποντίκια προέκυψε ότι η χρήση Botox για την εξουδετέρωση νεύρων θα μπορούσε να σταματήσει την ανάπτυξη όγκων στο στομάχι και να τους καταστήσει πιο ευάλωτους στη χημειοθεραπεία.
Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν η μέθοδος αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει θεραπευτική αγωγή, ικανή να σώσει ανθρώπινες ζωές. Πάντως, ήδη έχουν ξεκινήσει δοκιμές και ανθρώπου που υποβάλλονται σε εγχείριση για αφαίρες κακοήθους όγκου στο στομάχι.
Οπως είναι γνωστό, το Botox, χρησιμοποιείται στην «μάχη» κατά των ρυτίδων και της γήρανσης, καθώς η συγκεκριμένη τοξίνη διαταράσσει τη λειτουργία των νεύρων για να χαλαρώσουν οι μυς και να μειωθούν οι ρυτίδες.
Ερευνητές των Columbia University Medical Centre στη Νέα Υόρκη και Norwegian University of Science and Technology στο Τροντχάιμ, εξέτασαν το ρόλο του πνευμονογαστρικού νεύρου στον καρκίνο του στομάχου. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι το κόψιμο του νεύρου ή η χρήση του Botox επιβράδυναν την ανάπτυξη όγκων ή τους οδήγησαν να ανταποκρίνονται περισσότερο στη χημειοθεραπεία.
Σύμφωνα με τον ερευνή, δρ Timothy Wang, «Αν απλώς κόβουμε νεύρα θεραπεύεται ο καρκίνος; Πιθανόν όχι. Τουλάχιστον στην αρχική φάση αν κόψεις το νεύρο ο όγκος ανταποκρίνεται πολύ περισσότερο στη χημειοθεραπεία, επομένως δεν το βλέπουμε σαν απλή ίαση αλλά ότι καθιστά τις τρέχουσες και τις μελλοντικές αγωγές πιο αποτελεσματικές».
πηγη Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]