Στα δικαστήρια της Πρέβεζας χθες ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αθανάσιος Λιόλιος και ο εκπρόσωπος των κατοίκων των ιδιοκτητών των αγροτεμαχίων της Βαλανιδοράχης

Στα δικαστήρια της Πρέβεζας βρέθηκαν χθες ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αθανάσιος Λιόλιος και ο εκπρόσωπος των κατοίκων των ιδιοκτητών των αγροτεμαχίων της Βαλανιδοράχης Θωμάς Παππάς μετά τις αλληλομηνύσεις που υποβλήθηκαν την Τετάρτη το μεσημέρι όπου συνεδρίαζε η οικονομική επιτροπή, που είχε ως θέμα συζήτησης την κατοχύρωση η μη, της δημοπρασίας για την πολεοδόμηση περιοχής στην Βαλαδινοράχη, για την οποία το 2007 είχε αλλάξει χρήση γης. 
Οπως μετέδωσε η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,κατά την συνεδρίαση και  σύμφωνα με τον δήμαρχο, Αθανάσιο Λιόλιο, ένας από τους κατοίκους της Βαλανιδοράχης που αντιδρούν στην μετατροπή έκτασης 600 περίπου στρεμμάτων, από αγροτεμάχια σε ζώνη δεύτερης τουριστικής κατοικίας και παρακολουθούσαν τη διαδικασία. εξαπέλυσε απειλές για τη ζωή του και δημιουργήθηκε ένταση. Τότε, όπως ο ίδιος είπε κάλεσε την αστυνομία, ενώ στη συνέχεια κάτοικοι και δήμαρχος, βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου υπεβλήθησαν μηνύσεις και από τις δύο πλευρές.
Οι κάτοικοι της Βαλαδινοράχης που αντιδρούν, υποστηρίζουν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις και δηλώνουν ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να οικοδομηθεί. Σύμφωνα με τους κατοίκους, οι αποφάσεις που πάρθηκαν δεν ήταν σύμφωνες με το νόμο ενώ η ενημέρωση για το θέμα ήταν ελλιπείς και τώρα θα κληθούν να πληρώσουν σε γη αλλά και σε χρήμα για τα αγροτεμάχια που έχουν στην κατοχή τους. Για το θέμα σίγουρα θα υπάρξουν και συνέχειες αφού ο δήμαρχος Πάργας ζήτησε να γίνει τακτική δικάσιμος ενώ ο εκπρόσωπος των κατοίκων δήλωσε ότι είναι διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι και τον συμβούλιο της επικρατείας προκειμένου να ακυρώσουν τις αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]