ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Ψηφιακή εποχή και για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ


(ΕΦΗΜ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ)"Τον δρόμο του εκσυγχρονισμού και της καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, «βαδίζουν» και τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, που πολύ σύντομα θα διαθέτουν GPS αλλά και ασύρματο δίκτυο για τους επιβάτες. Μέσω του προγράμματος της Κοινωνίας της Πληροφορίας πρόκειται να εγκατασταθεί στους σταθμούς αλλά και σε κάθε όχημα ο απαραίτητος εξοπλισμός, που θα δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες να χρησιμοποιούν το ασύρματο δίκτυο κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους. 
Επίσης, η Διοίκηση θα έχει την δυνατότητα καλύτερης διαχείρισης του στόλου, μέσω των συστημάτων μετάδοσης γεωγραφικών πληροφοριών και παράλληλα, καλύτερης ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ακριβή ώρα άφιξης ή αναχώρησης των δρομολογίων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Γρ. Γκίκα, οι νέες υπηρεσίες που αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του Σεπτεμβρίου, αποτελούν ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια προσέλκυσης του επιβατικού κοινού και εξυπηρέτησής του, σε συνδυασμό με την εκπτωτική πολιτική που ήδη ακολουθεί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, προς τους συχνούς ταξιδιώτες, αλλά και τις επιχειρήσεις που στέλνουν τακτικά ασυνόδευτα δέματα. Το ΚΤΕΛ εδώ και τρία χρόνια έχει καθιερώσει την Κάρτα Επιβάτη, επιβραβεύοντας με ένα δωρεάν εισιτήριο όσους ταξιδέψουν 6 φορές εντός ενός τριμήνου, ενώ, η Κάρτα Πελάτη επιφέρει έκπτωση 25% στην αποστολή ασυνόδευτων δεμάτων.
«Η κοινωνική πολιτική του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων είναι μεγάλη και βρίσκει ανταπόκριση στο επιβατικό κοινό. Αυτή η πολιτική είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, όποιο πρόβλημα τυχόν προκύψει στην εξυπηρέτηση του κοινού προσπαθούμε να λύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε.
Κρατήσεις θέσεων στο 11125
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού η εταιρία Υπεραστικό ΚΤΕΛ Α.Ε έθεσε σε λειτουργία τον πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 11 125 για κρατήσεις θέσεων ή πληροφορίες για τα δρομολόγια που αναχωρούν από τον σταθμό των Ιωαννίνων (Γ. Παπανδρέου αρ. 45).
Μεγάλη κίνηση για λίγες ημέρες
Η «συρρίκνωση» της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών, ακόμη και στα πάτρια εδάφη, για τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες, ήταν το κυρίαρχο στοιχείο που αναδείχθηκε το φετινό καλοκαίρι, από την εικόνα στα χωριά του νομού Ιωαννίνων, αλλά και στις παραλίες της Ηπείρου.
Οι περισσότεροι απόδημοι επέστρεψαν και φέτος, αλλά για πολύ λιγότερες ημέρες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, η περίοδος που τα χωριά πραγματικά είχαν αρκετό κόσμο ήταν κυρίως η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, ενώ παλαιότερα η αυξημένη κίνηση κρατούσε για ολόκληρο τον Αύγουστο, αλλά και για μεγάλο μέρος του Ιουλίου. Μάλιστα, από τις 17 κιόλας Αυγούστου, οι περισσότεροι άρχισαν να παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής και τα χωριά να αδειάζουν ξανά.
Την τάση αυτή, που προφανώς οφείλεται στις μειωμένες οικονομικές δυνατότητες, επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, αναδεικνύοντας παράλληλα και την επιλογή πολλών να ταξιδέψουν με ΚΤΕΛ και όχι με τα οχήματά τους, προκειμένου να μειώσουν το μεταφορικό κόστος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρη Γκίκα, τον Αύγουστο υπήρξε αύξηση 20% στην κίνηση από την Αθήνα προς τα Γιάννενα και μια μικρότερη αύξηση από τα Γιάννενα προς τα χωριά, δηλαδή στα ενδονομαρχιακά δρομολόγια.
Από την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου κιόλας ξεκίνησε η αντίστροφη πορεία, με ένα επιπλέον δρομολόγιο προς την Αθήνα. Συνολικά, όπως ανέφερε ο κ. Γκίκας η κίνηση ανήλθε στα περσινά επίπεδα, ωστόσο σημείωσε την σημασία της επιστροφής των ετεροδημοτών στα χωριά, που τον χειμώνα μαραζώνουν.
Θετικός είναι ο αντίκτυπος και από τα δρομολόγια που εκτελεί το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς τα παράλια της Ηπείρου. Με μικρό κόστος, δόθηκε η δυνατότητα σε πολλούς νέους κυρίως Γιαννιώτες αλλά και φοιτητές, να μετακινούνται το καλοκαίρι στις παραλίες της Πρέβεζας και των Συβότων. Τα δρομολόγια θα συνεχιστούν όσο οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και όσο υπάρχει ζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]