Καταγγελία για τις «λευκές νύχτες» στην Κέρκυρα

Με ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας να διοργανώσει χτες «λευκή νύχτα», να παραταθεί δηλαδή το ωράριο των καταστημάτων μέχρι τη 1 τη νύχτα, παράλληλα με τη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων σε εμπορικά σημεία της πόλης.
«Οι "λευκές νύχτες" είναι ένα ακόμη μέτρο που μαζί με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας επιχειρεί να χτυπήσει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, να προσφέρει ακόμη πιο φθηνή εργατική δύναμη στο κεφάλαιο και να ωφελήσει τους "μεγάλους" του κλάδου», σημειώνει η Τομεακή Επιτροπή και προσθέτει:
«Είναι κενή περιεχομένου η αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου απέναντι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αν αυτή δε συνοδεύεται με την αντίθεση σε κάθε μέτρο προς την ίδια κατεύθυνση. Οι εκπτώσεις θέσεων, οι αστερίσκοι (π.χ., να ανοίγουν τα μαγαζιά Κυριακές αν έχει κρουαζιερόπλοια) δε βοηθάνε τη μάχη απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ και μονοπωλίων.
Η επέκταση του ωραρίου ούτε θα τονώσει την αγορά, ούτε θα φέρει θέσεις εργασίας, ούτε θα φέρει την πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη για τους εργαζομένους και τους μικρούς επαγγελματίες του εμπορίου. Επίσης, θεωρούμε εξαιρετικά αρνητικό να χρησιμοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος την εθελοντική, πολιτιστική προσφορά των Φιλαρμονικών και των συλλόγων για να εξυπηρετήσει τα σχέδιά του. Η προβολή της Κέρκυρας με τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα μπορούσε να γίνει και χωρίς τα μαγαζιά ανοιχτά μέχρι τα ξημερώματα, με τους εργαζομένους να ξεροσταλιάζουν όλη μέρα στη δουλειά.
Καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα ξημερώματα, αφού δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Καλούμε τους μικρούς επαγγελματίες να σκεφτούν ότι σύμμαχός τους είναι ο εργαζόμενος και όχι η πολυεθνική ή ο μεγαλοεπιχειρηματίας που τους κλείνει τα μαγαζιά».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]