ΑΡΤΑ:Εκδηλώσεις για τον πατρο-Κοσμά στα Θεοδώριανα(φωτο)



(Ιερά Μονή Αρτης)
Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Ιγνατίου πραγματοποιήθηκαν, το διήμερο 16 και 17 Αυγούστου στα Θεοδώριανα Άρτας, εκδηλώσεις προς τιμήν του Εθνομάρτυρα και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού.



Το Σάββατο το απόγευμα έγινε από τον Εφημέριο και τους κατοίκους της κοινότητας, επίσημη υποδοχή τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του Αγίου στην κεντρική πλατεία του χωριού, το οποίο μετέφερε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. π. Κωνσταντίνος Πλακιάς από την Ιερά Μονή Ροβελίστης όπου φυλάσσεται, κατόπιν ευγενικής παραχωρήσεως αυτού εκ της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Θεοκλήτης μοναχής. Εψάλει δέηση και ο  Αναστάσιμος Εσπερινός στον κεντρικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο των ευεργετών της Αδελφότητας Θεοδωριανιτών, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. 

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, παρότρυνε τον λαό να μείνει πιστός στις παραδόσεις, σταθερός στην ορθόδοξη πίστη και με αγωνιστικό φρόνημα να δείνει πάντα την μαρτυρία και ομολογία της πίστεως κατά την παρότρυνση του πατρο-Κοσμά. Ιδιαίτερα σήμερα που η πατρίδα μας και κυρίως οι μικρές κοινότητες της υπαίθρου, κινδυνεύουν να χάσουν την αυθεντικότητα και την πίστη στις αξίες και παραδόσεις με τα κάθε είδους ξενόφερτα έθιμα και την κακόπιστη μίμηση και αποδοχή τους εκ μέρους του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.

 «…Καμάρωσα τα νέα παιδιά μαζί με τους ηλικιωμένους να γίνονται ξανά μια οικογένεια, μια μεγάλη παρέα, και με συγκίνηση είδα να έρχονται στον ιστορικό αυτό ναό και να ασπάζονται το λείψανο του μεγάλου εθναποστόλου, του οποίου το κήρυγμα θα πρέπει να είναι ζωντανό και ζεστό στις καρδιές μας.  Κρατήστε  την ιστορική  παρακαταθήκη καλά μεσα στις καρδιές σας και μεταδώστε τη φλόγα της ορθοδόξου πίστεως αυθεντική στις νεότερες γενιές…» τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος ο οποίος μετά το πέρας της Λειτουργίας έκανε τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας στο χώρο της πλατείας με χαραγμένη την ευλογία του πατρο-Κοσμά προς τους κατοίκους των Θεοδωριάνων. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι βουλευτές του Νομού Άρτης κ. Γεώργιος Στύλιος και κ. Χρήστος Γκόγκας καθώς και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]