(ΚΟΣΜΟΣ)Η νέα μόδα στη Ρωσία: Πτήσεις με αερόστατο!

Το πρώτο αερόστατο στη σύγχρονη Ρωσία σηκώθηκε στον αέρα πριν από 25 χρόνια. Από τότε, 650 άτομα έχουν ήδη πάρει άδεια πιλότου – αεροναύτη και έχουν υψωθεί στον αέρα πάνω από 600 αεροστατικές σφαίρες.
Κάθε χρόνο στη Ρωσία κατασκευάζονται 30-50 νέα αερόστατα θερμού αέρα. Οι προοπτικές για την ανάπτυξη της αεροναυτικής στη χώρα είναι μεγάλες.
air-balloon3
Ο πιλότος – εκπαιδευτής αεροστάτου, μέλος της ρωσικής Ομοσπονδίας Αεροναυτικής, Ιβάν Μενιάϊλο, εξηγεί ότι η νομοθεσία το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αρκετά ελαστική και η διαδικασία έχει γίνει πιο εύκολη. Ακόμα όμως στη Ρωσία, δεν υπάρχουν αρκετοί πιλότοι αεροστάτων. «Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί 25 χρόνια αεροναυτικής στη σύγχρονη Ρωσία. Το πρώτο αερόστατο ανυψώθηκε στον αέρα το 1989 στο αεροδρόμιο «Τούσινο». Την περίοδο αυτή, η χώρα εκπαίδευσε περίπου 650 πιλότους και στον αέρα σηκώθηκαν περίπου 600 αερόστατα, τόσο εγχώριας παραγωγής, όσο και εισαγόμενα», λέει. «Για να ασχοληθεί κάποιος με την αεροναυτική, θα πρέπει να διαθέτει ικανοποιητικό εισόδημα και αρκετό χρόνο. Έτσι, προς το παρόν η κοινότητά μας δεν είναι μεγάλη. Πιλότοι, επόπτες αγώνων και επιβάτες στη «γόνδολα», όλοι μαζί δεν ξεπερνούμε τις μερικές χιλιάδες άτομα».
air-balloon2
Για να χειριστείς το αερόστατο δεν απαιτείται εντατική και ειδική – σε βάθος – εκπαίδευση. Αρκούν 2-3 εβδομάδες για να κατακτήσετε αυτήν την επιστήμη. Το κόστος της εκπαίδευσης είναι 2,8-4,3 χιλιάδες δολάρια (100-150 χιλιάδες ρούβλια), ενώ ένα αερόστατο ρωσικής παραγωγής κοστίζει περίπου 28.000 δολάρια (ένα εκατομμύριο ρούβλια). Κάθε χρόνο, βγάζουμε περίπου 50 νέους πιλότους.
«Στη Ρωσία, η αεροναυτική έχει μεγάλες προοπτικές. Μπορεί να αναπτυχθεί από την άποψη του αθλητισμού, σαν τουριστικό προϊόν, αλλά και σαν επιχειρηματική δραστηριότητα. Επιπλέον, στη Ρωσία, υπάρχουν πολύ περισσότερα μέρη που μπορείτε να πετάξετε με αερόστατο απ’ ό,τι στο εξωτερικό», συνόψισε ο Ιβάν. (Με στοιχεία από: Η Σύγχρονη Ρωσία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]