ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

«Ταφόπλακα» στις 100 δόσεις από την τρόικα

Ισχυρό και αμετάκλητο είναι το «όχι» της τρόικας στην κυβέρνηση για αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από 12 σε 100. 
Το μήνυμα των δανειστών προς το υπουργείο Οικονομικών είναι αυστηρό και σύμφωνα με αυτό οι δόσεις δεν πρέπει να ξεπεράσουν τις 48. 

Το σχέδιο που επεξεργάζονταν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προέβλεπε 24 ως 100 δόσεις, με την ελάχιστη καταβολή να αρχίζει από τα 50 ευρώ. 

Στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί προβληματισμός αφενός γιατί είχε καλλιεργηθεί από στελέχη της η εντύπωση ότι η αύξηση των δόσεων από 12 σε 100 θα γίνει μονομερώς και χωρίς να χρειαστεί να ερωτηθεί η Τρόικα αφετέρου με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κάθε μήνα κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ αν δεν περάσει στους οφειλέτες το μήνυμα ότι μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε βάθος 8-9 ετών ίσως και να μην εισπραχθούν ποτέ.

Από  το οικονομικό επιτελείο διευκρινίζουν ότι η μάχη ακόμη δεν έχει χαθεί και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δοθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία στην τρόικα προκειμένου να πειστεί και τελικά να δεχθεί τις 100 δόσεις.

Πάντως, η τρόικα εμφανίζεται αντίθετη σε οποιαδήποτε χαριστική ρύθμιση που θα χαρακτηρίζεται βάζοντας φρένο στα κυβερνητικά σχέδια. 

Στόχος της κυβέρνησης  είναι να ανακουφιστούν 3.380.358 φορολογούμενοι με χρέη στην Εφορία και 1.243.000 ασφαλισμένοι με οφειλές προς τα Ταμεία.

Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία φτάνουν τα 68 δισ. ευρώ με 6 δισ. ευρώ «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα από εφέτος τον Ιανουάριο, ενώ τα χρέη προς τα Ταμεία ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ. 
πηγη sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]