ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

(ΕΛΛΑΔΑ)Να προστατευτούν τα συμφέροντα του κλάδου τους ,ζητούν με επιστολή οι ταπιτοκαθαριστές Αττικής

Από το Σωματείο Ταπητοκαθαριστηρίων “Η Αττική” εστάλη επιστολή προς τα τμήματα προμηθειών των Δήμων της Αττικής , με Θέμα: «Προϋποθέσεις και προσόντα νομίμως λειτουργουσών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών καθαρισμού και φύλαξης χαλιών για τη συμμετοχή τους σε δημόσιους διαγωνισμούς.»

Μια μακροπρόθεσμη κίνηση , για να αρχίσουν να  προστατεύονται τα συμφέροντα όλου του κλάδου, μιας και προς το τέλος του έτους θα ξεκινήσει η πιστοποίηση των ατόμων του επαγγέλματος του ταπητοκαθαριστών , με βάση το Επαγγελματικό  Περίγραμμα του «Καθαριστή Ταπήτων / Ταπετσαριων» και την συνεργασία των ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται  , όπως αναφέρεται και στην συνοδευτική επιστολή προς τα μέλη, γιατί το τελευταίο διάστημα έχουν διαπιστωθεί ‘κρούσματα’ σε πολλούς διαγωνισμούς δημοσίων φορέων , είτε σε απευθείας αναθέσεις  , να εμφανίζονται σαν ταπητοκαθαριστές πάρα πολλοί άσχετοι  με το επάγγελμα και δίνοντας πολύ χαμηλές τιμές τους ανατίθενται οι καθαρισμοί.

Παράλληλα δε ζητά από τους φορείς του δημοσίου να  ενημερώνουν το σωματείο για επικείμενους διαγωνισμούς μας και το σωματείο θα ενημερώνει έγκαιρα τα μέλη μέσω του www.tapitokatharistes.gr ώστε όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει.

Αυτή η Ενημερωτική Κίνηση, είναι το πρώτο δείγμα μιας και στην συνοδευτική επιστολή ζητά από τα μέλη να συμμετέχουν με απόψεις η  και υποδείξεις,  στον  τρόπο και στις  προτεραιότητες για τις επόμενες δράσεις του Σωματείου,  οι οποίες θα δημοσιεύονται και από το μέσω του www.tapitokatharistes.gr .

Οι απόψεις και οι υποδείξεις μπορούν να στέλνονται στο email  του σωματείου info@tapitokatharistes.gr ,  με επιστολή στο γραφείο του Σωματείου ή και με παρουσία σε διοικητικό συμβούλιο . Έτσι δεν μένει χώρος για παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση για τους στόχους  και τις δράσεις  του Σωματείου.

Αναφορικά με τις επόμενες Ενημερωτικές Κινήσεις , η άποψη μου για τις συμβάσεις είναι ότι , θα πρέπει να ανανεωθούν, με γνώμονα την Ποιοτική καθαριότητα για θέματα υγειάς , την προστασία της Δημόσιας περιουσίας αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Υπάρχει και το εγχειρίδιο για τις δημόσιες συμβάσεις σε περιβαλλοντικά θέματα. (Αγοράστε οικολογικά- Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις! = διαδικασία κατά την οποία λαμβάνονται υπόψη περιβαλλοντικές παράμετροι κατά τη διεργασία σύναψης συμβάσεων )

Ιωάννης Βγενής


Ενημερωτικές Επιστολές του Σωματείου Ταπητοκαθαριστηρίων “Η Αττική”

Επιστολή του Σωματείου Ταπητοκαθαριστηρίων “Η Αττική”pdf

Συνοδευτική  Επιστολή Προς τα Μέλη του Σωματειου.pdf -



Σωματείο Ταπητοκαθαριστηρίων “Η Αττική”

Δερβενακίων 25  Ν. Χαλκηδόνα

Τηλ: 211-1051141

www.tapitokatharistes.gr .

info@tapitokatharistes.gr


 cleaningnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]