ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ελλάδα σήμερα: Σύλληψη για… ένα τραγούδι

Μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατοντάδων θεατών, το βράδυ της Πέμπτης, η αστυνομία διέκοψε τη συναυλία του Haig Yazdjian στο Θέατρο των Αγρών, στο Κυπαρίσσι, στα περίχωρα του Ηρακλείου Κρήτης, και συνέλαβε τον ιδιοκτήτη του θεάτρου Γιάννη Σωμαράκη. Ο λόγος; Σύμφωνα με την ΑΕΠΙ, που έκανε τη σχετική καταγγελία στην αστυνομία, δεν είχαν πληρωθεί τα δικαιώματα για …ένα τραγούδι!

Το τραγούδι που στάθηκε αφορμή να οδηγηθεί σιδηροδέσμιος στο αστυνομικό τμήμα, όπου και διανυκτέρευσε, ο Γ. Σωμαράκης ήταν ένα παραδοσιακό τσιγγάνικο τραγούδι της Αρμενίας που έχει διασκευαστεί με ελληνικούς στίχους και για το οποίο δεν είχαν πληρωθεί… δικαιώματα! Ο ιδιοκτήτης του θεάτρου, που αφέθηκε ελεύθερος χθες το πρωί, μετά από εντολή του εισαγγελέα, κατήγγειλε πως στόχος της σύλληψής του ήταν “να τρομοκρατηθώ εγώ και όλος ο κόσμος που παίζει μουσική”, κατηγορώντας την ΑΕΠΙ για “επίδειξη δύναμης” που “απαιτεί υποταγή”, ενώ θεωρεί πως αυτό που ενόχλησε ήταν το γεγονός πως η συναυλία είχε προαιρετικό εισιτήριο.

Σε ανακοίνωση του θεάτρου τονίζεται πως “σε μια εποχή που το Θέατρο των Αγρών προσφέρει τις φετινές του εκδηλώσεις με προαιρετικό αντίτιμο, οι χειροπέδες και οι ακροβολισμένοι και οπλισμένοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων θεατών, επιβεβαίωσαν την άποψη ότι από τη μουσική στην Ελλάδα πρέπει να πλουτίζουν οι λίγοι και οι εκλεκτοί της ΑΕΠΙ” και αναρωτιέται: “Άραγε η ΑΕΠΙ και οι αστυνομικοί επιδεικνύουν τον ίδιο ζήλο για συναυλίες που οργανώνονται στην Κρήτη με εισιτήριο;”

Από τη μεριά της, σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΑΕΠΙ τονίζει πως η ίδια “οφείλει να μην επιτρέψει να πραγματοποιηθεί χρήση των έργων που εκπροσωπεί, αν δεν τηρηθεί ο νόμος”, τα οποία ήταν πέντε συνολικά τραγούδια. Η ΑΕΠΙ “ζήτησε την απαγόρευση της συναυλίας, όπως προβλέπει ο νόμος και οι συμβατικές της εντολές. Η σύλληψη του κ. Σωμαράκη δεν ζητήθηκε απ΄ την ΑΕΠΙ”, διευκρινίζει.
ΠΗΓΗ 4news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]