Καλοκαίρι 2014!Ναύπλιο - Η γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου!

Το Ναύπλιο θυμίζει σε πολλούς  τις πρώτες εκδρομές με το σχολείο, την πόλη των βιβλίων της Ιστορίας, μία ρομαντική απόδραση. Όσες φορές όμως και αν το έχει επισκεφτεί κάποιος, πάντα θα επιστρέφει και πάντα θα ανακαλύπτει και κάτι καινούργιο. 

Η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους διακρίνεται για την αρχιτεκτονική της αρτιότητα και ομορφιά και αξίζει κανείς να την απολαύσει από ψηλά ανεβαίνοντας τα θρυλικά 999 σκαλιά -857  είναι στην πραγματικότητα- που οδηγούν στο Παλαμήδι, τον βράχο  που στέκεται εκεί επιβλητικά, θυμίζοντας την ένδοξη ιστορία του. 

Από εκεί και ύστερα η καρδιά του Ναυπλίου χτυπά στην Πλατεία Συντάγματος, μία από τις διασημότερες πλατείες της Ευρώπης, που σφύζει από ζωή, το σημείο από όπου όλοι ξεκινούν πριν καταλήξουν κάπου αλλού, πίνοντας τον καφέ ή το ποτό τους.

Για όσους θεωρούν πως το ταξίδι οφείλει να είναι και ένα ταξίδι γνώσεων,  ένα ταξίδι προς το παρελθόν, το Ναύπλιο δίνει τη δυνατότητα στον περιηγητή να επισκεφτεί πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα:

Την Πύλη της Ξηράς
Το Ρολόι
Το παλαιό τζαμί
Την πρώτη Βουλή των Ελλήνων
To Λιοντάρι των Βαυαρών
Το Μπούρτζι: Το Κάστρο του Θρόνου
Την Αρχαία Ασίνη – Καστράκι
Επιπρόσθετα, τα μουσεία του αποτελούν πράγματι τόπο των Μουσών, καθώς όλες οι τέχνες βρίσκουν τον απόλυτο εκφραστή τους στην πόλη. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Το Αρχαιολογικό Μουσείο
Το Μουσείο κομπολογιού το οποίο φημίζεται για την ιστορία και την παράδοσή του.
Το Μουσείο Αυτοκίνησης Ναυπλίας
Το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας ''Σταθμός''
Το Μουσείο Ποτοποιίας ''Καρώνη''
Παράλληλα είναι μία πόλη που κάθε χρόνο οργανώνει ένα πλήθος δραστηριοτήτων ανάλογα με την εποχή. Λόγου χάρη, ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου είναι από τους πιο σημαντικούς πανελλαδικά, ενώ αποτελεί και μία πόλη ιδανική για τις διακοπές του Πάσχα.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν πως η επίσκεψή σας στην πόλη θα σας μείνει αξέχαστη. Αξέχαστες θα σας μείνουν όμως  και οι γαστρονομικές της απολαύσεις, οι βόλτες με ποδήλατο, τα τοπικά γλυκά, η βόλτα με  το βαρκάκι για να περάσετε απέναντι στο Μπούρτζι, σήμα κατατεθέν της πόλης, τα αρώματα και οι εικόνες της φύσης , της ομορφιάς και της ανεμελιάς.

Όλες οι αισθήσεις στο μεγαλείο τους, σε μία εκδρομή, που πράγματι θα σας μείνει αξέχαστη, με μικρές στιγμές συτυχίας αποτυπωμένες στο μυαλό και στην καρδιά σας.
Προτεινόμενο Ξενοδοχείο: 4* Amalia Nafplio Hotel

To Amalia Hotel βρίσκεται στην είσοδο του Ναυπλίου στo 8 χλμ. της Εθνικής Οδού Άργους - Ναυπλίου. Είναι περιτριγυρισμένο από μια πράσινη περιοχή, σε απόσταση πέντε λεπτών με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τόσο περιπάτους γύρω από την πόλη όσο και τη γαλήνη και την ομορφιά των χώρων του ξενοδοχείου. Η τοποθεσία του ξενοδοχείου το καθιστά το σημείο εκκίνησης της εξερεύνησης σας γύρω από τις πιο σημαντικές περιοχές της Πελοποννήσου αφού βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα ερείπια της Αρχαίας Τίρυνθας και σε μικρή απόσταση από την Επίδαυρο, τις Μυκήνες και Νεμέα.

Tο ξενοδοχείο είναι χτισμένο με σεβασμό στον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της πόλης, ένα νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στο ευρύχωρο περιβάλλον, που περικλείεται από πανέμορφους κήπους με φοίνικες και λουλούδια.

Τα 170 πολυτελή δωμάτια και μια σουίτα που εκτείνονται σε τρία επίπεδα με άνετους χώρους υποδοχής, το αίθριο,τους μεγάλους διαδρόμους και η θέα στο Παλαμήδι, τη θάλασσα ή τους πράσινους κήπους του ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο διαθέτει δύο άνετα σαλόνια με τζάκια και ένα ιδιαίτερο μπαρ με μοναδική διακόσμηση, ζεστά χρώματα σας περιμένουν για να απολαύσετε το ποτό σας πριν ή μετά την βόλτα στην πόλη του Ναυπλίου. Ένα ζεστό, άνετο συναίσθημα περιβάλλει το χώρο γύρω από το πιάνο και η μουσική του θα χαλαρώσει τις αισθήσεις σας τα βράδια. Το μπαρ εκτείνεται σε μια όμορφη βεράντα με θέα στους κήπους και είναι ιδανικό για εξωτερικό χώρο.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου δίπλα σ’ ένα όμορφο κήπο. Διαθέτει Γαλλική ατμόσφαιρα με λευκά έπιπλα και αποχρώσεις του έντονου μπλε χρώματος. Σερβίρει πλούσιο αμερικανικό πρωινό σε μπουφέ, και κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να απολαύσετε a la carte γεύμα ή δείπνο σε μπουφέ με γεύσεις από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

tourism.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]