ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Προσοχή στα "υπερμηχανήματα"που "γιατρεύουν" τον καρκίνο

Υπερμηχανήματα που υπόσχονται πλήρη διάγνωση και πρωτοπόρα θεραπεία, παίζουν με την  υγεία και την ψυχολογία καρκινοπαθών ασθενών. Μετά την παρέμβαση του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος ( Σ.Ι.Σ ) που ...
δημοσίευσε πρόσφατα το SigmaLive, σήμερα με αφορμή την έξαρξη των διαφημιστικών εκστρατειών για τα υπερμηχανήματα,  η Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου με ανακοίνωσή της, συνιστά την προσοχή των ασθενών.

Οι περίεργες και επιστημονικά μη αποδεκτές μεθόδοι, σύμφωνα με την Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου (Ο.Ε.Κ) προέρχονται από τσαρλατάνους και σκοπό έχουν την δημιουργία εντυπώσεων και οικονομική εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.

Η Ογκολογική Εταιρεία, καλεί τους ασθενείς να εμπιστεύονται τους ιατρούς Ογκολόγους που τους παρακολουθούν, να συζητούν μαζί τους και να ενημερώνονται από τους θεράποντες ιατρούς για τις διεθνώς αναγνωρισμένες θεραπευτικές μεθόδους.

Η Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για την καταπολέμηση του τσαρλατανισμού και εκφράζει την πεποίθηση ότι η πολιτεία, στα πλαίσια των δικών της αρμοδιοτήτων, θα συνδράμει τις προσπάθειες αυτές για προστασία των πολιτών.

Τα «υπερμηχανήματα»

Σύμφωνα με τον  Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ,  Βάσο Οικονόμου, το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος (Σ.Ι.Σ.) εξετάζει τα ολοένα αυξανόμενα φαινόμενα παρουσίας στα ΜΜΕ «υπερμηχανημάτων», τα οποία υπόσχονται πλήρη διάγνωση και πρωτοπόρα θεραπεία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αποθεραπεία ακόμη και σοβαρών και προχωρημένων ασθενειών, που δεν έχουν σχέση με τις αναγνωρισμένες ιατρικές μεθόδους και πρακτικές.

Το Σ.Ι.Σ. αποφάσισε όπως στις περιπτώσεις όπου εμπλέκονται ιατρικοί λειτουργοί διεξάγεται έρευνα και να λαμβάνονται τα απαραίτητα και ενδεικνυόμενα μέτρα αν διαπιστωθεί και φυσικά τεκμηριωθεί περίπτωση παράβασης του Κώδικα της Ιατρικής Επαγγελματικής Δεοντολογίας.

Αναφορικά με τις περιπτώσεις που η χρήση τέτοιων «υπερμηχανημάτων» γίνεται από μη εγγεγραμμένους ιατρούς, το Σ.Ι.Σ θα προχωρεί σε καταγγελία στην Αστυνομία για αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί την παραπληροφόρηση των ασθενών και την εκμετάλλευση του πόνου των συνανθρώπων μας με στόχο το οικονομικό όφελος, ως πράξη ανήθικη, επικίνδυνη, ανέντιμη και φυσικά παράνομη. «Ήδη», όπως είπε ο κ. Οικονόμου, «εξετάζονται από το πειθαρχικό συμβούλιο υποθέσεις ιατρικού τσαρλατανισμού, τόσο για τα "υπερμηχανήματα" όσο και για τις "θαυματουργές θεραπείες"».

ΠΗΓΗ: sigmalive.com
via:policenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]